Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Неизвестна марка телевизор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
migueldeamaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 19, 2013 14:45    Заглавие: Неизвестна марка телевизор Отговорете с цитат

Не разчитам марката телевизор. Проблемът е че оригиналното дистанционно управление го загубих, опитвам се да конфигурирам универсално дистанционно, но без да знам марката няма как да успея, ето една снимка
http://prikachi.com/images/920/6670920D.jpg
Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Окт 19, 2013 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да се опише какво има вътре - поне надписите на процесора и другите чаркове. Ако не разбираш - обърни се към сервиз.

Това прилича на някое китайско говно. С тях евтините универсални по 4-5 лв не се оправят. Трябва читаво дистанционно. Който ще ти го продаде вероятно ще ти го открие, но също трябва да "се запознае" с устройството.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
migueldeamaro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 19, 2013 19:13    Заглавие: Благодаря за бързия отговор Отговорете с цитат

Направих снимка на лепенката на гърба на телевизора
http://prikachi.com/images/845/6671845R.jpg
Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 19, 2013 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Много вероятно да е с шаси на BEKO.
Може да се пробва от универсалното с кодове за Филипс, ако ги чува много разбъркано като съответствие на командите, ще е ясно какво трябва като дистанционно.
mincho1959
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pomorie

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 10:03    Заглавие: Неизвестна марка телевизор Отговорете с цитат

IRC81152. За еквиваленти може да каже RC.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 10:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросното IRC е като FRC2091 въпреки, че аз изпитвам силни съмнения това да е дистанционното (макар, че е БЕКО и протокола да е филипс). Не знам от къде си взел това инфо, но не съм сигурен, че е вярно.
Най-добре е да се направи експеримента с това което писах по-горе и да се даде някакво съответствие.
mincho1959
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pomorie

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Въпросното IRC е като FRC2091 въпреки, че аз изпитвам силни съмнения това да е дистанционното (макар, че е БЕКО и протокола да е филипс). Не знам от къде си взел това инфо, но не съм сигурен, че е вярно.

Ремонтирал съм такъв, с това ДУ. Беше от хотел, няколко бройки и не изключвам объркване на пултовете от страна на собственика, щом имаш съмнения. Просто нямам спомен дали съм ползвал това ДУ, защото при ремонтите ползвам VISA-та.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Има някои несъответствия и разминавания с този номер на Classic.
Аз все си мисля, че му трябва FRC2086, но е добре да се направи това за което писах вече два пъти за да са ясни и сигурни нещата.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети