Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dimi_54
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Котел

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2014 14:16    Заглавие: Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи Отговорете с цитат

Здравейте колеги, един приятел ми донесе за поправка този http://dox.bg/files/dw?a=453516b5a1 трансформатор. На пръв оглед се видя ,че е изгорял предпазител 2А. След проверка на изправителната група два от диодите бяха изгорели. След това и транзисторите Е13009 също бяха си заминали. Закупих тези елементи и ги смених. Нямам схема за да се ориентирам и моля ако някой има нека да постне. За по-сигурно смених и два таранзистора С1815. След това измерих за изходящо 12в., но уви нямаше. Дайте съвети и насоки къде да търся за да тръгне. Поздрави!

Exclamation Arrow Махни "проблем"-а от заглавието!Електрически величини се "ИЗмерват",а се "ЗАмерва" с камъни!И хвани измери нещо-да се види какво идва по тия транзистори,освен да сменяш напосоки.(О)пиши и по каква схема е направено!Никой не е длъжен да ги гадае тези неща Exclamation

Последната промяна е направена от dimi_54 на Вто Май 20, 2014 15:52; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dimi_54
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2014 15:45    Заглавие: Re: Трансф. за ниско напрежение за халг. лампи Отговорете с цитат

[quote="dimi_54"]Здравейте колеги, един приятел ми донесе за поправка този http://dox.bg/files/dw?a=453516b5a1 трансформатор. На пръв оглед се видя ,че е изгорял предпазител 2А. След проверка на изправителната група два от диодите бяха изгорели. След това и транзисторите Е13009 също бяха си заминали. Закупих тези елементи и ги смених. Нямам схема за да се ориентирам и моля ако някой има нека да постне. За по-сигурно смених и два таранзистора С1815. След това измерих за изходящо 12в., но уви нямаше. Дайте съвети и насоки къде да търся за да тръгне. Поздрави!

Exclamation Arrow [b][color=red]Махни "проблем"-а от заглавието!Електрически величини се "ИЗмерват",а се "ЗАмерва" с камъни!И хвани измери нещо-да се види какво идва по тия транзистори,освен да сменяш напосоки.(О)пиши и по каква схема е направено!Никой не е длъжен да ги гадае тези неща

За да сменям значи са изгорели, единият от Е13009 беше гръмнал и за по-сигурно смених и двата. Колкото до схемата аз ако имах нямаше да пиша тука. Знам на магазина колко струват и най-лесно е да се купи. В линка който съм дал съм направил снимка на капака на трансформатора. Относно дали е ,,замервам'' или ,,измервам'' може да се спори, но щом така казва началника........
Върнете се в началото
dimi_54
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2014 19:03    Заглавие: Re: Трансф. за ниско напрежение за халг. лампи Отговорете с цитат

[quote="dimi_54"]
dimi_54 написа:
Здравейте колеги, един приятел ми донесе за поправка този http://dox.bg/files/dw?a=453516b5a1 трансформатор. На пръв оглед се видя ,че е изгорял предпазител 2А. След проверка на изправителната група два от диодите бяха изгорели. След това и транзисторите Е13009 също бяха си заминали. Закупих тези елементи и ги смених. Нямам схема за да се ориентирам и моля ако някой има нека да постне. За по-сигурно смених и два таранзистора С1815. След това измерих за изходящо 12в., но уви нямаше. Дайте съвети и насоки къде да търся за да тръгне. Поздрави!

Exclamation Arrow Махни "проблем"-а от заглавието!Електрически величини се "ИЗмерват",а се "ЗАмерва" с камъни!И хвани измери нещо-да се види какво идва по тия транзистори,освен да сменяш напосоки.(О)пиши и по каква схема е направено!Никой не е длъжен да ги гадае тези неща

За да сменям значи са изгорели, единият от Е13009 беше гръмнал и за по-сигурно смених и двата. Колкото до схемата аз ако имах нямаше да пиша тука. Знам на магазина колко струват и най-лесно е да се купи. В линка който съм дал съм направил снимка на капака на трансформатора. Относно дали е ,,замервам'' или ,,измервам'' може да се спори, но щом така казва началника........

Хайде някой модератор няма ли да се смили и да направи необходимото, а именно да върне темата там където беше.

Exclamation Arrow За какво да се смили?За това че най-безцеремонно не спазваш един куп правила на форума(като например това че плющиш пост след пост и с кой бутон се отговаря) ли?Или може би щото някой е длъжен да върви след тебе и да оправя омазаните тагове и щото за тебе няма бутон "Преглед" ли?Или за това че философстваш кое как се писало,вместо да си оформиш темата разбираемо и адекватно ли?Мисля че много ясно ти казах да (о)пишеш какво има извътре и как е изпълнено като схемно решение!Никой не е длъжен да гадае по снимка на капака на някакъв китайски noname-боклук какво има извътре!А между другото мултицета освен омове мерел и други величини! Idea
Занес го към близкия сервиз-там ще си намерят каквото им е нужно като информация!Или ако не успеят-то поне ще си оформят питането по-адекватно
Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети