Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

телевизор KTN и леки хоризотнтални линии
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 04, 2014 11:54    Заглавие: телевизор KTN и леки хоризотнтални линии Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам телевизор KTN, на който от няколко месеца се появяват като смущение леки хоризонтални линии. Не говоря да се вижда обратния ход на лъча, а за лека модулация на яркостта така, че се виждат леки хоризонтални ивици (като интерференчна картина), чиято яркост сякаш е и синусоидално модулирана по вертикала на екрана. Аз си мисля, че сякаш в захранването на видеоусилвателя има нефилтрирани импулси с редова честота, но точно при мен нямам осцилоскоп да погледна!
Със сигурност е кондензатор, защото понякога изчезват, понякога са по-ярки, понякога съвсем бледи, но дали е филтриращия кондензатор на видеоусилвателя или някой друг не съм сигурен!

Бих прекачил схемата, но не ми позволява тъй като съм новорегистриран.

Шасито е Chas.SS2 NE14C05 .
Както написах нямам в града в който се намирам работещ осцилоскоп. Ако имах такъв, нямаше да имам нужда от форум тъй като щях да си го видя сам, а питам ако някой се е сблъсквал с подобен проблем за да даде насока.

Последната промяна е направена от ooleg на Вто Ное 04, 2014 12:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Ное 04, 2014 12:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Засега в кошчето.
За ремонтния раздел има правима - модел. шаси, състав и т.н. Никой не е длъжен да гадае какво е изсипал китаеца в твоята кочина.
Резултати от измервания. Като боднеш осцилоскопа по кондензаторите ще е ясно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2014 16:48    Заглавие: Защо въпросът продължава да е тук? Отговорете с цитат

Дал съм модел на шасито, осцилоскоп както написах продължавам да нямам. Имам програма, която дава възможност да се ползва входът на звуковата карта за осцилоскоп, но нямам схема на подходяща сонда, която да попречи на звуковата карта да изгори...АКо поне някой даде URL ще си импровизирам един осцилоскоп.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2014 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще я върна, но за 10 дни е предостатъчно да се заменят няколко кондензатора като за начало.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
selekt8517
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2014 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Кондензаторите по B+ "трасето" и някой път се налага и мрежовия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2014 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако може снимка на проблемната картина, че май имах подобен случай. Ако може и процесора, да не ходя да издирвам шаси и схема.
Върнете се в началото
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 10:33    Заглавие: KTN Отговорете с цитат

Ще се опитам довечера да направя снимка, но снощи бяха изчезнали линиите и не можех! Но описанието е като интерференчна картина с минимуми и максимуми на якостта с честота близка до редовата.
Що се отнася до това, че съм можел за 10 дни да ги сменя - да можел съм, но понеже телевизора си го гледам аз прецених, че е по-умно да имам идея какво да правя и после да го правя, защото иначе само мърля печатната платка и полза няма.

Процесорът е: LC863532C
Върнете се в началото
VALMIG21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай да замениш електролита 22мф/250в на захранването на видеоусилвателя.180то волта към платката на кинескопа и си готов.
Върнете се в началото
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2014 17:07    Заглавие: KTN Отговорете с цитат

Подмених кондензатора 10 uF/250V на захранването на видеоусилвателите към платката на кинескопа. След като не се оправи смених двата електролита 47uF/160V на напрежението B1 120V и пак не се оправи.
До тук тези идеи съвпадаха с моите ама към момента почти нямам идея. Само дето гледам, че се подава и едно B6 10V, към платката на кинескопа и към процесора, което не знам може ли да влияе?
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2014 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Не показа снимка на проблемната картина, за това малко като врачките:
Смени кондензаторите на краче 26 на LA76810/2
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети