Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми с усилвате с TDA1562

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tonkostz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2005 17:16    Заглавие: Проблеми с усилвате с TDA1562 Отговорете с цитат

Значи правил съм няколко такива услилватели и всички са правили един проблем,който се оправя сякаш от само себе си.Например дадоха ми едно стъпало едни приятели дето съм им го правил преди 2 години и е работило нормално,ама сега са самовъзбужда.
Пробвах какво ли не.Слагах допълнителни кондензатори на разни места,прекарвах с отделни кабели масите на караините съпала и входната маса и пак същото.
Кажете какво мога да направя,за да го оправя.ИНтерграла е здрав със сигурност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2005 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Пластината на радиатора и трябв да е замасена надеждно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tonkostz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2005 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

почистих добре радиатора и отзад интергала и пак същата работа.някой може ли да помогне?
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2005 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

stoj4o,синът ме ме врънкаше за този усилвател,налепих го,но нищо не излезе!Тази вечер щях да се ровя из мрежата по този повод,но това дето си го писал със замасяването на пластината ми накъдри косата! Laughing Laughing Laughing Това истина ли е?Аз видях,че пластината няма връзка с масата,но мислех че така трябва да бъде.Да не стане някоя грешка? Question

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
tonkostz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2005 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

трябва да има връзка пластината с масата,обаче в моя случай и това не помага.Интересно е,че като докосвам втори извод с ръка понякога се оправя са момент и свири.Иначе смущенията са по силни от входния сигнал.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Сеп 04, 2005 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй,като този чип си щрака два кондензатора за да си удвои захранването с висока честота,трябва да са изпълнени няколко условия.Кабелите и пистите,коити захранват мощната част трябва да са с голямо сечение.Входната маса и повер масата е хубаво да са разделени с низкоомен резистор 10 ома.Всички пинове през които се подава захранване да са байпасирани към съответните маси с керамични кондензатори 10-100 нанофарада.Повдигащите кондензатори да са висококачествени(PHILIPS,PANASONIC,RUBICON,NICHICON) и в никакъв случай шарени китайски марки,освен това стойността им не трябва да се различава с повече от 10%
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети