Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

JVC C-210EE измества честотата на програмите
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamsky
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Фев 14, 2007 14:09    Заглавие: JVC C-210EE измества честотата на програмите Отговорете с цитат

Колеги при включване трябва да минат 2-3 мин за да се появи програмата на която е бил преди да се изключи.След това работи около 1-2 часа и започва постепенно да изчезва програмата която се гледа в момента.Измества диапазона на всички запаметени програми еднакво което ме насочва към общото захранване на варикапите(честотата бяга на всички обхвати едновременно).Най вероятно е някой кондензатор по захранването,ако някой се е зблъсквал с този проблем знае ли кой е виновника Question .Схемата я свалих от файлообменника и тия дни мисля да го захващам Evil or Very Mad
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 14, 2007 14:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако модела е същия за който си мисля ,трябва да има платка сложена отвесно на шасито,и с лице към ремонтиращия го,че на тази платка има SMD-електролит C016 трябва да го смениш.Ако не те мързи пусни една търсачка ,много пъти е писано ,може да намериш по-подробно описано.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamsky
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 14, 2007 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами в тези теми за които говориш се e дискутирал модел С-211,но може и да са им близки схемите щом и там е с CBXмодули.Благодаря все пак за бързата помощ
plamsky
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 16, 2007 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Смених С014 и С016 и работата стана още по зле.Почвам да се съмнявам че съм сложил фалшиви кондензатори Evil or Very Mad Интересното е че по схема С016 е 47мф,а на този който разпоих ми се струва че има точка пред 47 дали не е 0.47мф
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 16, 2007 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема почти на 100% винаги е в електролитните кондензатори на платката на управлението,така че направо ги подменяй и си готов-
C016-0,47мкФ-50В
C015-22мкФ-6,3В
C014-3,3мкФ-50В
C017-3,3мкФ-50В

Други няма
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamsky
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 16, 2007 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега благодаря ясно какъв е проблема този кондензатор който смених явно трябва да е 0.47мф а не 47 мф може би печатна грешка на схемата Shocked
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 16, 2007 19:28    Заглавие: Отговорете с цитат

3 схеми имам различни като източници-и на трите все е толкова-очевидно твоята е грешна.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 9:49    Заглавие: Отговорете с цитат

plamsky написа:
Колега благодаря ясно какъв е проблема този кондензатор който смених явно трябва да е 0.47мф а не 47 мф може би печатна грешка на схемата Shocked

В крайна сметка ти на схемата ли вярваш или на очите си. След като сваляш оригиналния кондензатор на който пише .47мкф какво има да се замисляш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 9:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах дали го оправи, но внимаваи с поляритета на кондензаторите. Случвало ми се е да обърна някой поне не са отбелязани. Ама какво говоря аз веднъж обърнах цялата платка Rolling Eyes
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
Не разбрах дали го оправи, но внимаваи с поляритета на кондензаторите. Случвало ми се е да обърна някой поне не са отбелязани. Ама какво говоря аз веднъж обърнах цялата платка Rolling Eyes

Не гори.На мене са ми карали такъв същия майстора-германец му обърнал платката наобратно.Обърнах я и си бачкаше безупречно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети