| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 12:24 Заглавие: |
|
|
Възстановете центробежния регулатор , учудвам се колко много хора искат да преоткрият колелото  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bdz46 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 12:26 Заглавие: |
|
|
| Този вариант е неосъществим. Такива регулатори не са останали, а и да има никой не знае къде. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 13:48 Заглавие: |
|
|
Т.е. парните локомотиви работят на принципа на атомните подводници??? А аз си мислех, че парата върти колелата.  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
bdz46 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 13:59 Заглавие: |
|
|
От къде ги измисли тези атомни подводници? Естествено че парата движи влака. Ако беше с електрически двигатели, генератора щеше да е колкото половината котел. Въпросния генератор е за осветление.
Впоречм подобен е принципа при дизелелектрическите локомотиви, където дизеловия двигател върти генератор, които захранва електродвигатели, но мощностите са от порядъка на MW и тоците са по няколко kA. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 14:00 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | Т.е. парните локомотиви работят на принципа на атомните подводници??? А аз си мислех, че парата върти колелата.  |
При указаната мощност едва ли  |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 15:17 Заглавие: |
|
|
| Само предложение: Не може ли да се присади обикновен генератор 24V? Ако може проблемите се решават идеално! ( По рано при мен имаше едно динамо на автобус Чавдар и ми беше писнало от реголатори! Въпроса се реши при присаждането на генератор от Камаз ) |
|
|
 |
bdz46 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 15:31 Заглавие: |
|
|
| Няма да се реши проблема. Докато оборотите на ДВГ се колебаят достатъчно малко и едно реле-регулатор решава въпроса при нашия генератор оборотите се колебаят от небето до земята. |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 15:51 Заглавие: |
|
|
В такъв случай динамото е още по неподшодящо от генератора. Генераторите държат стабилно напрежение от около 1200 до около 5000 об/мин на ротора. При динамото диапазона мисля че е по малък( не съм сигурен ). Така че ако искаш стабилно и постоянно напрежение в твоя случай бе центробежен реголатор няма да мине. А ако сложиш генератор 2квт и два акомулатора 200ачаса които да ти поемат консумацията при ниски обороти а да се зареждат при по високите ? |
|
|
 |
bdz46 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 16:49 Заглавие: |
|
|
| Оборотите зависят от електрическия товар върху генератора, защото подаваната пара си е винаги с еднакво налягане и дебит. Като се натовари оборотите веднага падат, а като няма товар развива свръхобороти. После започват да горят крушките при включването. Идеалния вариант е да се стабилизира напрежението от генератора на 27.6 и акумулатора да работи на подзаряд. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 17:17 Заглавие: |
|
|
Защо не монтирате някаква електромагнитна клапа на входа където влиза парат, която започва да се затаваря при 20 тина волта. Така би трябвало ако падне малко напрежението да се отваря и да пуска повече пара.  |
|
|
 |
|