| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
badmadafaka Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 20:50 Заглавие: Счупен микроелемент на РАМ платка |
|
|
Смених си рамта и на тази, с която съм сега има следния проблем:
Над и около самите чипове има едни малки, подобни на пластмаса пластинки, запоени от двете страни, които предполагам са резистори, но не знам точно какво са (на всички платки - видеокарти, дъна и т.н. ги има)
Та над един от чиповете това нещо се е отчупило (или отпоило). Може и аз да съм го счупил без да искам, не знам... Паметта си работи така, пуснах един мемтест и си мина един пас безпроблемно...
Та въпроса ми е за какво служи това което се е отчупило? Може ли да изгори нещо/ да не работи както трябва без него? Да търся ли начин да го оправям или да не се притеснявам?
Преди малко говорих с мой познат, според който това може да е резистор, диод или кондензатор, но щом работи безпроблемно без него, най-вероятно нямало да има проблем, защото такива неща се слагали за различните напрежения и т.н. (примерно ако работи точно на определено напрежение ще има проблем, а щом сега си работи всичко е ОК), само че човека не е специалист...
какво ще кажете за такъв вариант (или е невъзможен)?
Благодаря за отговорите |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 21:59 Заглавие: |
|
|
| Сигурно е един от кондензаторите паралелно на захранването. Ако работи нестабилно паметта ще се наложи да се запои друг, даже и обикновен (може би до 10 nF) макар и малко трудно да е. иначе няма проблем. |
|
|
 |
badmadafaka Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 22:09 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Сигурно е един от кондензаторите паралелно на захранването. Ако работи нестабилно паметта ще се наложи да се запои друг, даже и обикновен (може би до 10 nF) макар и малко трудно да е. иначе няма проблем. |
под "иначе няма проблем" имаш предвид "ако работи стабилно, зарязвай и не се притеснявай" ли? Защото аз сега тествам на праим и утре ще и пусна поне 12 часа мемтест... та ако е стабилна след това мога ли да го забравя направо тоя компонент?
Благодаря |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
Врътни прайм 95 няколко часа (ако имаш клок на процесора много ясно че ще го разкараш за теста) на бленд или на троут ако искара няколко часа нямай грижи и аз залагам на филтриращ кондензатор би следвало ако си с прилично захранване и дъно да не ти е проблем. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 22:28 Заглавие: |
|
|
Aко е стабилно немай дертове А тази програма прайм 95 каква е ? По някаква случайност я имам даже инсталирана и разбрах че е за намиране на някакви числа, но само ми е ясно че явно товари процесора на максимум. |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 23:07 Заглавие: |
|
|
Prime 95 е програма за математически операции с Мерсенови числа. Служи за тестване на системата(кара процесора така да смята , че му се зима акъла ). Също може да се ползва за тестване на паметта или за стрес тестове на системата. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 9:57 Заглавие: |
|
|
Може да я ползваш да си провериш стабилноста на процесора и останалата част от системата след оувърклок пускаш теста и при наличие дори на една грешка програмата спира и казва .че има грешка (значи връщаш няколко мегахерца или подваш някой друг миливолт)
Също може да я използваш за проверка на охлаждането на процесора защото найстина цеди здраво системата. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 18:41 Заглавие: |
|
|
| Това е един от филтровите кондензатори, които се слагат паралелно на захранването на всеки чип. Твърде вероятно е да нямаш никакви проблеми и без този елемент. |
|
|
 |
|