| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobri_dojeee Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 18:34 Заглавие: Universum 100Hz Шаси icc 20 Голям проблем |
|
|
Universum 28FT405, type 173X/ICC20 DE, 812.479-4 Процесор (ST) 92R195B Телевизора идва от Германия при пускане ТХО-то искри,след смяна на ТХО(1372.0041F) телевизора заработи.Напрви ми впечатление че картината тръгна след около 30-40 секунди но кинескопа е идеален(TOMHSON) картината е чудесна.Забравих да добавя че телевизора е широкоекранен.След като работи около 5-6 минути се изключи сам.Сега като го пусна заработва но няма картина като надуя ускоряващо се вижда че всичко е наред но няма и скриин и говор,така работи около 30 секунди и угасва.Има и още нещо като го запаля започва да мига светодиода първо 2 пъти след това 6 и така докато загасне.Проверил съм и всички фусове всичко е ок.Ако някой има инфо за мигането което показва какъв е дефекта ще добавя че шасито е като на TOMHSON телевизор но не широкоекранен.За сега това ако съм забравил да напишя нещо моля питайте че се омотах с тоя боклук.Благодаря!!!
P.S. Имам снимким на телевизора но са снимани с SE K500i ако ще помогне.[/img] _________________ Човек се учи цял живот
Последната промяна е направена от dobri_dojeee на Нед Май 07, 2006 1:01; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 18:53 Заглавие: |
|
|
Шасито ти е ICC20.
За това шаси:
грешка 26 - Tube gets not warm in time
С други думи - проблем с голямата "ламба" (между другото - широко коментиран въпрос за това шаси) въпреки, че ти изглежда добре.
Има твърдения, че проблема се лекува със следващи версии за/на процесора.
Сервизно описание трябва ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 19:02 Заглавие: |
|
|
Имаш предвид че кинескопа е зле ли.Ако беше PHILIPS и аз щях да имам но този изкара такава картина,супер.Не се съмнявам че е той как да съм сигурен дай някакъв съвет(освен това да го закачам на друго шаси),и защо телевизора заработи.Мигането на диода това ли сочи кинескоп.
има и още едно мигане като остане на стендбай само червен диод мига първо 4 апосле 7 пъти. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 19:31 Заглавие: |
|
|
Тази оценка: | Цитат: | | изкара такава картина,супер | е според теб.
Под версии в предното си съобщение имах впредвид "на софтуера", а той (или програмиста който го е писал ) може да мисли друго поради някакви си причини. Нямам лични наблюдения (не се занимавам с това) - но съм срещал доста подобни коментарии на такива проблеми с това шаси.
Не, че на самодиагностиката трябва да се вярва безрезервно , и тя лъже (и още как в определени ситуации).
А за това: | Цитат: | | червен диод мига първо 4 апосле 7 пъти |
са написали:
47 NDF bit problem (only factory information).
Което ме навежда на мисълта, че може би не е лошо да пробваш с нов дъмп (като си запазиш стария/текущия разбира се) или с празна памет.
| Цитат: | | Мигането на диода това ли сочи кинескоп. |
Да, според този който е писал софтуера.
В предния си пост те питах накрая - искаш ли някакво сервизно или да? |
|
|
 |
juli_75 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
"Телевизора идва от Германия при пускане ТХО-то искри"
Още една причина да пробваш с нов дъмп. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 19:38 Заглавие: |
|
|
| за това че е боклук си прав, това шаси е прословуто с многото си проблеми (TXO,процесор,100HZ сектор, спойки и др.) кинескопа също въпреки че работи добре, дори да го сложиш на друго шаси може да работи но не е критерий за сравнение на това шаси. всичко в този телевизор е свързано и е мн. труден за оправяне но не се предавай! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
Май ще трябва да опитам с нов дъмп прави сте за искренето прави много бели.Колега RC ще трябва да помагаш с нов дъмп.Благодаря!!! _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 19:59 Заглавие: |
|
|
| dobri_dojeee написа: | | ....Колега RC ще трябва да помагаш с нов дъмп... |
Опс..., пак да повторя на всеослушание - не съм КОЛЕГА в този смисъл. Не се занимавам с това (прозд "любител" ).
За дъмп погледни тук:
http://master-tv.com/proshivki/tv/Thomson-eeprom-memory-dump.html има такова шаси, дали ще помогне - е съвсем друг въпрос! Дъмповете не са панацея! Запази си твоя!
Но, не пречи да опиташ - поне ще видиш дали поведението му ще се промени по някакъв начин.
А ако и заработи - може да влезеш и в сервизен режим (и там започват другите дебри). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 21:30 Заглавие: |
|
|
Редовната им болест-не ти е проблема до дъмп според мене-и мене ме е тормозило подобно нещо не веднъж-
Регулирай много внимателно скрийна и всичко ще бъде ОК.
По метода на пробата игрешката докато стане _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 21:42 Заглавие: |
|
|
Знаеш ли че май ще излезеш прав,като си играх и го надуя малко повече направо изключва.Утре ще си играя. _________________ Човек се учи цял живот |
|
|
 |
|