Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Universum 100Hz Шаси icc 20 Голям проблем
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 18:34    Заглавие: Universum 100Hz Шаси icc 20 Голям проблем Отговорете с цитат

Universum 28FT405, type 173X/ICC20 DE, 812.479-4 Процесор (ST) 92R195B Телевизора идва от Германия при пускане ТХО-то искри,след смяна на ТХО(1372.0041F) телевизора заработи.Напрви ми впечатление че картината тръгна след около 30-40 секунди но кинескопа е идеален(TOMHSON) картината е чудесна.Забравих да добавя че телевизора е широкоекранен.След като работи около 5-6 минути се изключи сам.Сега като го пусна заработва но няма картина като надуя ускоряващо се вижда че всичко е наред но няма и скриин и говор,така работи около 30 секунди и угасва.Има и още нещо като го запаля започва да мига светодиода първо 2 пъти след това 6 и така докато загасне.Проверил съм и всички фусове всичко е ок.Ако някой има инфо за мигането което показва какъв е дефекта ще добавя че шасито е като на TOMHSON телевизор но не широкоекранен.За сега това ако съм забравил да напишя нещо моля питайте че се омотах с тоя боклук.Благодаря!!!

P.S. Имам снимким на телевизора но са снимани с SE K500i ако ще помогне.[/img]

Последната промяна е направена от dobri_dojeee на Нед Май 07, 2006 1:01; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Шасито ти е ICC20.
За това шаси:
грешка 26 - Tube gets not warm in time
С други думи - проблем с голямата "ламба" (между другото - широко коментиран въпрос за това шаси) въпреки, че ти изглежда добре.
Има твърдения, че проблема се лекува със следващи версии за/на процесора.
Сервизно описание трябва ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш предвид че кинескопа е зле ли.Ако беше PHILIPS и аз щях да имам но този изкара такава картина,супер.Не се съмнявам че е той как да съм сигурен дай някакъв съвет(освен това да го закачам на друго шаси),и защо телевизора заработи.Мигането на диода това ли сочи кинескоп.
има и още едно мигане като остане на стендбай само червен диод мига първо 4 апосле 7 пъти.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази оценка:
Цитат:
изкара такава картина,супер
е според теб.
Под версии в предното си съобщение имах впредвид "на софтуера", а той (или програмиста който го е писал ) може да мисли друго поради някакви си причини. Нямам лични наблюдения (не се занимавам с това) - но съм срещал доста подобни коментарии на такива проблеми с това шаси.
Не, че на самодиагностиката трябва да се вярва безрезервно Smile , и тя лъже (и още как в определени ситуации).
А за това:
Цитат:
червен диод мига първо 4 апосле 7 пъти

са написали:
47 NDF bit problem (only factory information).

Което ме навежда на мисълта, че може би не е лошо да пробваш с нов дъмп (като си запазиш стария/текущия разбира се) или с празна памет.

Цитат:
Мигането на диода това ли сочи кинескоп.

Да, според този който е писал софтуера.
В предния си пост те питах накрая - искаш ли някакво сервизно или да?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
juli_75
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

"Телевизора идва от Германия при пускане ТХО-то искри"
Още една причина да пробваш с нов дъмп.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

за това че е боклук си прав, това шаси е прословуто с многото си проблеми (TXO,процесор,100HZ сектор, спойки и др.) кинескопа също въпреки че работи добре, дори да го сложиш на друго шаси може да работи но не е критерий за сравнение на това шаси. всичко в този телевизор е свързано и е мн. труден за оправяне но не се предавай!
Върнете се в началото
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Май ще трябва да опитам с нов дъмп прави сте за искренето прави много бели.Колега RC ще трябва да помагаш с нов дъмп.Благодаря!!!
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

dobri_dojeee написа:
....Колега RC ще трябва да помагаш с нов дъмп...

Опс..., пак да повторя на всеослушание - не съм КОЛЕГА в този смисъл. Не се занимавам с това (прозд "любител" Smile ).
За дъмп погледни тук:
http://master-tv.com/proshivki/tv/Thomson-eeprom-memory-dump.html има такова шаси, дали ще помогне - е съвсем друг въпрос! Дъмповете не са панацея! Запази си твоя!
Но, не пречи да опиташ - поне ще видиш дали поведението му Evil or Very Mad ще се промени по някакъв начин.
А ако и заработи - може да влезеш и в сервизен режим (и там започват другите дебри).
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Very Happy Very Happy Редовната им болест-не ти е проблема до дъмп според мене-и мене ме е тормозило подобно нещо не веднъж-
Регулирай много внимателно скрийна и всичко ще бъде ОК.
По метода на пробата игрешката докато стане
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 04, 2006 21:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаеш ли че май ще излезеш прав,като си играх и го надуя малко повече направо изключва.Утре ще си играя.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети