| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 16:22 Заглавие: микрофон |
|
|
| Здравейте, наскоро ми се наложи да направя микрофон за един усилвател. Схемата която реализирах се самовъзбужда като е усилен много. Как да отстраня този проблем. Другото което искам да попитам е има вход PHONO той за мокрофон ли е и ако е може ли да се свърже директно електретен микрофон към този вход ? Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 23:04 Заглавие: |
|
|
Естествено че PHONO -то е за микрофон - на този изход усилването е по голямо _________________ The Big Man |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 23:39 Заглавие: Re: микрофон |
|
|
Астор,
| bad_boy_2 написа: | | ... може ли да се свърже директно електретен микрофон към този вход ? ... |
Едит: По принцип e за грамофон този вход. Динамичен микрофон бо трябвало да стане, но електретен - мисля, че не. Виж
http://www.epanorama.net/circuits/#audiocir за някой-друга идея. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 7:21 Заглавие: Re: микрофон |
|
|
| bad_boy_2 написа: | | Схемата която реализирах се самовъзбужда като е усилен много. |
Микрофония ли става?
| Цитат: | | Другото което искам да попитам е има вход PHONO той за мокрофон ли е и ако е може ли да се свърже директно електретен микрофон към този вход? |
Този вход е за громофон, най вероятно за динамична доза. Има много дълбока честотна корекция, така че какъвто и микрофон да включиш в него няма да звучи добре, електретен микрофон просто няма да звучи, тъй като тези микрофони изисквот поляризиращо напрежение. _________________ home studio |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 10:52 Заглавие: |
|
|
| Колеги, някой може ли да ми обясни понятието "електретен" микрофон.Според мен микрофоните биват :динамични,кондензаторни и фантомни.Пиша не да се заяждам а дане би да има нещо ново по въпроса а аз да съм пропуснал. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 11:53 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957, ами считай го "кондензаторен".
Най-грубо казано се използва входния (гейтовия) капацитет на МОС транзистор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 12:39 Заглавие: |
|
|
| Значи може би понятието електретен някъде се използвува вместо фантомен, по начина ,който е описал RC по горе със захранване от 48V.Просто не бях срещал това понятие, а тя темата все пак си беше за нещо друго. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 12:48 Заглавие: |
|
|
Принципът му е като на кондензаторния. При постоянен заряд върху кондензатор при изменение на разстоянието между плочите за да се запази заряда се променя напрежението между изводите му. Кондензаторния работи с външно поляризиращо напрежение. При електретните се използва свойството на някои диелектрици (електрети) да ”запомнят” напрежението върхи тях и заради това не е необходимо външно поляризиращио напрежение. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 13:01 Заглавие: |
|
|
| Ами да изчерпим съвсем темата ,колега Филипов напишете ми и къде се използвуват,че аз наистина не съм срещал такива микрофони в моята практика,а тя съвсем не малка да не прозвучи нескромно.Никога не късно човек да научи още нещо. |
|
|
 |
|