Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със приемник приставка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 19, 2006 18:12    Заглавие: Проблем със приемник приставка Отговорете с цитат

Мой приятел ,много добър автомонтьор ползва една от приставките с хипербандов тунер към стар телевизор за повече канали и дистанционно. Днес ми го носи ,започнал да му шуми звука ,отворил го и където видял нещо за настройка въртял. Като стигнал до демодулаторната бобина - предполагам се сещате потрошен ферит и прекъснала. Свалих от друг подобен уред бобина ,смених я ,образа излезе ,но звука е зле особено на по-слаби програми. Дали плаче за дъмп или нов тунер? Процесора е CTV222 , МЧУ STV8223 марката май беше Himage или нешо подобно. Иначе при търсене спира ,но при превключване на запаметени програми не винаги ги захапва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Май 19, 2006 18:16    Заглавие: Отговорете с цитат

забрави за дъмп-тука дъмп не му е нужен-всичко е до настройка.
абе защо като правиш коли си мислиш че може да правиш и космически совалки Evil or Very Mad
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Май 19, 2006 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Опааа! Грешиш бай Тишане Very Happy Прочети добре какво е писал КОЛЕГАТА по горе.
Значи аз го имах същия проблем преди година и се наложи да сменя и пафа и кварцовете. Доколкото си спомням бяха вътре в тунера.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 19, 2006 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Бай Тишане ,не ми се карай ,аз не съм автомонтьор ,макар че и с колата се боря понякога Very Happy За Пафа и аз мисля да го сменя ,той е извън тунера ,сменян е веднъж ,явно с наш стандарт ,ама може да се е скапал. Питах за тунера ,защото като има шум на БТВ например и завъртя стайната антена с която пробвам шума намалява и изчезва като че ли от по силния сигнал. Шум в изображението обаче не се наблюдава. Ще взема да купя едно GDC и да го сменя ,да видя какво ще стане! Първо ПАФ-а разбира се!
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Май 19, 2006 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се изразих правелно.Не се карам на теб колега а на монтьота-за теб знам че не си авто монтьор Wink
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 19, 2006 20:59    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:

абе защо като правиш коли си мислиш че може да правиш и космически совалки Evil or Very Mad

Ами защото едно време ни караха да ставаме нация техническа и да разбираме от всичко, имаше всенародно движение "Направи си сам", вместо всеки да е специалист в дадена област , ние разбирахме от всичко по малко, и накрая нищо! затова Evil or Very Mad И затова ми ги носят с отворени капаци и бърникани, бърникани, клиента вика - ами аз го отворих да видя да не би да е изгоряло бушончето, пък вътре - леш!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 20, 2006 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Само искам да кажа ,че съм доволен от уреда за мерене на ECR ,в този приемник има един бюлюк електролити ,2-3 даваха над 15 ома след смяна и препойване масите на тунерчето работи почти перфектно ,звука е добре даже и на CTV ,е не винаги захапва при превключване от една на друга програма ,но това може да е от смяната на демодулаторната бобина-друг Q фактор или иска малка донастройка , ама карай ,след намеса на тенекеджия- толкова !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети