| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 18:12 Заглавие: Проблем със приемник приставка |
|
|
| Мой приятел ,много добър автомонтьор ползва една от приставките с хипербандов тунер към стар телевизор за повече канали и дистанционно. Днес ми го носи ,започнал да му шуми звука ,отворил го и където видял нещо за настройка въртял. Като стигнал до демодулаторната бобина - предполагам се сещате потрошен ферит и прекъснала. Свалих от друг подобен уред бобина ,смених я ,образа излезе ,но звука е зле особено на по-слаби програми. Дали плаче за дъмп или нов тунер? Процесора е CTV222 , МЧУ STV8223 марката май беше Himage или нешо подобно. Иначе при търсене спира ,но при превключване на запаметени програми не винаги ги захапва. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 18:16 Заглавие: |
|
|
забрави за дъмп-тука дъмп не му е нужен-всичко е до настройка.
абе защо като правиш коли си мислиш че може да правиш и космически совалки  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 20:22 Заглавие: |
|
|
Опааа! Грешиш бай Тишане Прочети добре какво е писал КОЛЕГАТА по горе.
Значи аз го имах същия проблем преди година и се наложи да сменя и пафа и кварцовете. Доколкото си спомням бяха вътре в тунера. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 20:45 Заглавие: |
|
|
Бай Тишане ,не ми се карай ,аз не съм автомонтьор ,макар че и с колата се боря понякога За Пафа и аз мисля да го сменя ,той е извън тунера ,сменян е веднъж ,явно с наш стандарт ,ама може да се е скапал. Питах за тунера ,защото като има шум на БТВ например и завъртя стайната антена с която пробвам шума намалява и изчезва като че ли от по силния сигнал. Шум в изображението обаче не се наблюдава. Ще взема да купя едно GDC и да го сменя ,да видя какво ще стане! Първо ПАФ-а разбира се! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 20:55 Заглавие: |
|
|
Не се изразих правелно.Не се карам на теб колега а на монтьота-за теб знам че не си авто монтьор  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: |
абе защо като правиш коли си мислиш че може да правиш и космически совалки  |
Ами защото едно време ни караха да ставаме нация техническа и да разбираме от всичко, имаше всенародно движение "Направи си сам", вместо всеки да е специалист в дадена област , ние разбирахме от всичко по малко, и накрая нищо! затова И затова ми ги носят с отворени капаци и бърникани, бърникани, клиента вика - ами аз го отворих да видя да не би да е изгоряло бушончето, пък вътре - леш! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 20, 2006 17:20 Заглавие: |
|
|
| Само искам да кажа ,че съм доволен от уреда за мерене на ECR ,в този приемник има един бюлюк електролити ,2-3 даваха над 15 ома след смяна и препойване масите на тунерчето работи почти перфектно ,звука е добре даже и на CTV ,е не винаги захапва при превключване от една на друга програма ,но това може да е от смяната на демодулаторната бобина-друг Q фактор или иска малка донастройка , ама карай ,след намеса на тенекеджия- толкова ! |
|
|
 |
|