Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Светодиод 220V

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Бай Кольо-Фазомера
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 31, 2006 17:56    Заглавие: Светодиод 220V Отговорете с цитат

Ако е възможно някой да ми каже : По какъв начин да накарам светодиод 4.5 V да работи със захранване 220V .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 31, 2006 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Като се опиташ да ползваш най-напред бутона Търсене горе Rolling Eyes

Добре дошъл във форума.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Май 31, 2006 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

RC послушах съвета ти и вместо фазомера аз отидох на търсене и о ужас излязоха ми безброй теми за какво ли не и като ги почнах една по една та стигнах до тая :
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=17053&highlight=%F1%E2%E5%F2%EE%E4%E8%EE%E4+4+5%E2&topicshow=Включване%20на%20светодиод%20на%20220%20волта?

Но вероятно е имало някакъв по лесен начин за намиране и на мен ще ми е интересно ти като чукнеш на търсене какво после пишеш в прозореца та така бързо откриваш това което търсиш??? Rolling Eyes Много пъти съм ти се учудвал на бързата реакция и как ги намираш тия неща пък аз така и така не свикнах Sad
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 31, 2006 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев, явно си се справил Wink , но това е последната тема в която се разискваше подобен проблем. Преди нея има поне още 2-3 ако не ме лъже паметта.
А за да бъде начина по-лесен, би трябвало участващите (пишещите) във форума да бъдат така добри да пишат на нормален и правилен български език (за което нееднократно съм призовавал и съм си позволявал да редактирам заглавия и теми). Когато се налага използването на латиница (напр. модел, марка...) то също ТРЯБВА да бъде написано по начина по който се пише, защото например:
-Филипс се пише така PHILIPS, а не FILIPS
-Сони - SONY,а не SONI
-THOMSON, а не THOMPSON
....
....
и т.н.

Всичко това го пиша само с една единствена цел, а именно - да има някаква "полза от файдата", че си "чешем" клавиатурите и като някой след нас реши да потърси нещо (и е грамотен) - да може да го намери.
Трудно може да се направи каквато и да е база данни която да е полезна (а имаше отдавна такава тема) ако не знаем правописа и елементарната граматика.

P.S. Извинявам се на отворилия темата за спама.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Май 31, 2006 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук въпроса ми беше конкретен какво точно ти би писал в прозореца при така зададения въпрос от питащия.Аз написах светодиод 4.5в и ми се отвориха безброй теми а да проследявам всяка една е ужас.Просто питам верно че не много добре тук да го разискваме но разгеле сега ми падна чалъм. Rolling Eyes

Модерирано от RC
Имаш РМ, нека да не "спамим" темата.
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 02, 2006 13:05    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента в къщи работят 3 броя светодиоди-един на бойлера вместо глимлампа,един на ключа/лампа/ баня, един на ключа таван.На бойлера глимката се скапва за една година, а ключовете на банята и тавана постоянно ги забравям включени.Затова съм им сложил по един светодиод паралелно свързан през съпротивление 50килоома/2вата.Вече повече от 10години никакъв проблем. Wink
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Юни 02, 2006 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

krasiorocknroll написа:
един светодиод паралелно свързан през съпротивление 50килоома/2вата.

Наистина ли са паралелно свързани диода и съпротивлението? Shocked
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 02, 2006 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно е имал пред вид паралелно на ключа. Ако имаше една запетайка щеше да е вече ясно.
Та в тази връзка един много разпространен анекдот - телеграма в Русия относно съдбата на един каторжник - " Да се обеси , не да се помилва" , но един от чиновниците в пощата през който минала телеграмата сменил волно или неволно, тук историята мълчи, местото на запетайката. И се получила в крайната пощенска станция следната телеграма - "Да се обеси не, да се помилва!"
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети