| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Бай Кольо-Фазомера Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 17:56 Заглавие: Светодиод 220V |
|
|
| Ако е възможно някой да ми каже : По какъв начин да накарам светодиод 4.5 V да работи със захранване 220V . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 17:58 Заглавие: |
|
|
Като се опиташ да ползваш най-напред бутона Търсене горе
Добре дошъл във форума. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 21:14 Заглавие: |
|
|
коцев, явно си се справил , но това е последната тема в която се разискваше подобен проблем. Преди нея има поне още 2-3 ако не ме лъже паметта.
А за да бъде начина по-лесен, би трябвало участващите (пишещите) във форума да бъдат така добри да пишат на нормален и правилен български език (за което нееднократно съм призовавал и съм си позволявал да редактирам заглавия и теми). Когато се налага използването на латиница (напр. модел, марка...) то също ТРЯБВА да бъде написано по начина по който се пише, защото например:
-Филипс се пише така PHILIPS, а не FILIPS
-Сони - SONY,а не SONI
-THOMSON, а не THOMPSON
....
....
и т.н.
Всичко това го пиша само с една единствена цел, а именно - да има някаква "полза от файдата", че си "чешем" клавиатурите и като някой след нас реши да потърси нещо (и е грамотен) - да може да го намери.
Трудно може да се направи каквато и да е база данни която да е полезна (а имаше отдавна такава тема) ако не знаем правописа и елементарната граматика.
P.S. Извинявам се на отворилия темата за спама. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 21:32 Заглавие: |
|
|
Тук въпроса ми беше конкретен какво точно ти би писал в прозореца при така зададения въпрос от питащия.Аз написах светодиод 4.5в и ми се отвориха безброй теми а да проследявам всяка една е ужас.Просто питам верно че не много добре тук да го разискваме но разгеле сега ми падна чалъм.
Модерирано от RC
Имаш РМ, нека да не "спамим" темата. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 02, 2006 13:05 Заглавие: |
|
|
В момента в къщи работят 3 броя светодиоди-един на бойлера вместо глимлампа,един на ключа/лампа/ баня, един на ключа таван.На бойлера глимката се скапва за една година, а ключовете на банята и тавана постоянно ги забравям включени.Затова съм им сложил по един светодиод паралелно свързан през съпротивление 50килоома/2вата.Вече повече от 10години никакъв проблем.  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 02, 2006 21:37 Заглавие: |
|
|
| krasiorocknroll написа: | | един светодиод паралелно свързан през съпротивление 50килоома/2вата. |
Наистина ли са паралелно свързани диода и съпротивлението?  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 02, 2006 21:49 Заглавие: |
|
|
Вероятно е имал пред вид паралелно на ключа. Ако имаше една запетайка щеше да е вече ясно.
Та в тази връзка един много разпространен анекдот - телеграма в Русия относно съдбата на един каторжник - " Да се обеси , не да се помилва" , но един от чиновниците в пощата през който минала телеграмата сменил волно или неволно, тук историята мълчи, местото на запетайката. И се получила в крайната пощенска станция следната телеграма - "Да се обеси не, да се помилва!" |
|
|
 |
|