Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Daewoo или Funai.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 15:25    Заглавие: Daewoo или Funai. Отговорете с цитат

Ще си купувам LCD телевизор. Кое е по удачно според вас:

DAEWOO DLP 3212 или FUNAI NLC-3204AC

И двата ги има в Техномаркет.

Като възможности са еднакви. Като входове също. Като резолюция също. FUNAI-то е произведено в германия, а DAEWOO-то в Европа (разбирай Турция може би).

Моля ако накой има впечатления да каже.

Ако темата не е за тук нека модераторите да я преместят. Аз лично прецених че е за тук.

Благодаря на всички.
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

И двата апарата са в ниския ценови клас и следователно не може да се очаква високо качество.Марката Daewoo не съшествува във вида в който я познаваме от преди години.Daewoo фалира и е продадено името на някакви китайци.Фунай беше добра марка в близкото минало.Провери в сайта на Фунай дали въобще знаят за този апарат.Ако наистина те го произвеждат мисля че е по-добре от Деу.
Най-добро съотношение цена-качество има LG.Разгледай и тази марка.
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 17:04    Заглавие: тел Отговорете с цитат

фунайте са полски вече .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 17:10    Заглавие: Re: тел Отговорете с цитат

G_ANEV написа:
фунайте са полски вече .
Тц не така Жоре преди време правих фунаи със 12.6 шаси в момента има на пазари със 1АК30 шаси
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 17:44    Заглавие: тел Отговорете с цитат

Не споря Фишев а фунайте във зора какви са ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 09, 2006 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Фунай беше добра марка в близкото минало.Провери в сайта на Фунай дали въобще знаят за този апарат.Ако наистина те го произвеждат мисля че е по-добре от Деу.
Най-добро съотношение цена-качество има LG.Разгледай и тази марка.

В сайта на Funai няма почти нищо. Има 2-3 модела телевизори и това е. Имам подозрения че не го поддържат добре.

Не съм ги харесал само заради цената. Сравнявал съм Daewoo-то с Philips, Samsung и LG. Като качество на картината ги размазва отвсякъде. Като ъгъл на виждане също. Като входни терминали също.

Като картина обаче категорично повече ми харесва. Преди това се бях спрял на Philips са около 500-600 лв. повече. Някакви Panasonic-ци ми хвалиха в текномаркет, за по 1000лв отгоре, Ама никак не ми харесаха като картина. Може и да са били настроени лошо, но дори нямаше база за сравнение. Достатъчно съм наясно за да различа ако входният сигнал е кофти. Не беше там причината.

Все пак оценката ми може би е била субективна, но си мисля че най-важното е на мен да ми хареса, дори и такава да е.

Funai-то в техномаркет е сложено до Daewoo-то, и като картина са почти еднакви. Разликата е 100лв. повече за Funai-то. Заинтригува ме и че пишеше че е произведено в Германия. А на Daewoo-то пишеше Европа, ама от Европа до Европа разлика от небето до земята.

Просто исках да сондирам мнение дали сте попадали на такива в сервизите, тъй като аз не съм специалист по телевизори. А доколкото съм чел в този раздел, обикновените телевизори дават проблем най-вече из високите напрежения или конескопите или ТХО, особено жълтите. А тук и двата компонента отсъстват. Тоест би трябвало на няма проблем. (поне от моя гледна точка).

Ще се радвам на всякакви мнения. Благодаря отново за отделеното време.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 10, 2006 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Фунай беше добра марка в близкото минало.

Не помня такъв период Laughing Laughing Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 10, 2006 17:12    Заглавие: тел Отговорете с цитат

на Спарки ще кажа че във зора на мен също не ли хареса фуная . беше пуснат по ниска честота и беше мазало .
Върнете се в началото
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Съб Юни 10, 2006 19:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се подвеждайте по ниската цена-и двата са китайски жмелове /разбирайте боклуци/ -очаквайте само проблеми и разочарования след покупката...
На всичкото отгоре LCD телевизорите,особенно на по-голям размер на екрана са си сериозен компромис по отношение на качеството на картината-за сравнение погледнете "плазмата"
Нямал ТХО и кинескоп..де да имаше...
Има МАТРИЦА дето като не ти хареса-хвърляш китайския боклук наведнъж
Успехи!

Последната промяна е направена от angele на Съб Юни 10, 2006 19:59; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Съб Юни 10, 2006 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

angele написа:
Не се подвеждайте по ниската цена-и двата са китайски жмелове /разбирайте боклуци/ -очаквайте само проблеми и разочарования след покупката...
На всичкото отгоре LCD телевизорите,особенно на по-голям размер на екрана са си сериозен компромис по отношение на качеството на картината-за сравнение погледнете "плазмата"
Успехи!
Сега не можеш да направиш разлика между LCD и плазма?Колега влез в час
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети