| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 15:25 Заглавие: Daewoo или Funai. |
|
|
Ще си купувам LCD телевизор. Кое е по удачно според вас:
DAEWOO DLP 3212 или FUNAI NLC-3204AC
И двата ги има в Техномаркет.
Като възможности са еднакви. Като входове също. Като резолюция също. FUNAI-то е произведено в германия, а DAEWOO-то в Европа (разбирай Турция може би).
Моля ако накой има впечатления да каже.
Ако темата не е за тук нека модераторите да я преместят. Аз лично прецених че е за тук.
Благодаря на всички. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 15:54 Заглавие: |
|
|
И двата апарата са в ниския ценови клас и следователно не може да се очаква високо качество.Марката Daewoo не съшествува във вида в който я познаваме от преди години.Daewoo фалира и е продадено името на някакви китайци.Фунай беше добра марка в близкото минало.Провери в сайта на Фунай дали въобще знаят за този апарат.Ако наистина те го произвеждат мисля че е по-добре от Деу.
Най-добро съотношение цена-качество има LG.Разгледай и тази марка. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 17:04 Заглавие: тел |
|
|
| фунайте са полски вече . |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 17:10 Заглавие: Re: тел |
|
|
| G_ANEV написа: | | фунайте са полски вече . | Тц не така Жоре преди време правих фунаи със 12.6 шаси в момента има на пазари със 1АК30 шаси |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 17:44 Заглавие: тел |
|
|
| Не споря Фишев а фунайте във зора какви са ? |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Фунай беше добра марка в близкото минало.Провери в сайта на Фунай дали въобще знаят за този апарат.Ако наистина те го произвеждат мисля че е по-добре от Деу.
Най-добро съотношение цена-качество има LG.Разгледай и тази марка. |
В сайта на Funai няма почти нищо. Има 2-3 модела телевизори и това е. Имам подозрения че не го поддържат добре.
Не съм ги харесал само заради цената. Сравнявал съм Daewoo-то с Philips, Samsung и LG. Като качество на картината ги размазва отвсякъде. Като ъгъл на виждане също. Като входни терминали също.
Като картина обаче категорично повече ми харесва. Преди това се бях спрял на Philips са около 500-600 лв. повече. Някакви Panasonic-ци ми хвалиха в текномаркет, за по 1000лв отгоре, Ама никак не ми харесаха като картина. Може и да са били настроени лошо, но дори нямаше база за сравнение. Достатъчно съм наясно за да различа ако входният сигнал е кофти. Не беше там причината.
Все пак оценката ми може би е била субективна, но си мисля че най-важното е на мен да ми хареса, дори и такава да е.
Funai-то в техномаркет е сложено до Daewoo-то, и като картина са почти еднакви. Разликата е 100лв. повече за Funai-то. Заинтригува ме и че пишеше че е произведено в Германия. А на Daewoo-то пишеше Европа, ама от Европа до Европа разлика от небето до земята.
Просто исках да сондирам мнение дали сте попадали на такива в сервизите, тъй като аз не съм специалист по телевизори. А доколкото съм чел в този раздел, обикновените телевизори дават проблем най-вече из високите напрежения или конескопите или ТХО, особено жълтите. А тук и двата компонента отсъстват. Тоест би трябвало на няма проблем. (поне от моя гледна точка).
Ще се радвам на всякакви мнения. Благодаря отново за отделеното време. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 15:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Фунай беше добра марка в близкото минало. |
Не помня такъв период  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 17:12 Заглавие: тел |
|
|
| на Спарки ще кажа че във зора на мен също не ли хареса фуная . беше пуснат по ниска честота и беше мазало . |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 19:48 Заглавие: |
|
|
Не се подвеждайте по ниската цена-и двата са китайски жмелове /разбирайте боклуци/ -очаквайте само проблеми и разочарования след покупката...
На всичкото отгоре LCD телевизорите,особенно на по-голям размер на екрана са си сериозен компромис по отношение на качеството на картината-за сравнение погледнете "плазмата"
Нямал ТХО и кинескоп..де да имаше...
Има МАТРИЦА дето като не ти хареса-хвърляш китайския боклук наведнъж
Успехи! _________________ Az sam
Последната промяна е направена от angele на Съб Юни 10, 2006 19:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Съб Юни 10, 2006 19:59 Заглавие: |
|
|
| angele написа: | Не се подвеждайте по ниската цена-и двата са китайски жмелове /разбирайте боклуци/ -очаквайте само проблеми и разочарования след покупката...
На всичкото отгоре LCD телевизорите,особенно на по-голям размер на екрана са си сериозен компромис по отношение на качеството на картината-за сравнение погледнете "плазмата"
Успехи! | Сега не можеш да направиш разлика между LCD и плазма?Колега влез в час |
|
|
 |
|