|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 19:53 Заглавие: |
|
|
Добре ще да е да изучиш и малко електротехника.
Мисля че това ще ти помогне за изработка и поправка на схеми.
Но май няма да е много наложително.
За разчитане на схеми от полза ще да е да изучиш малко техническо чертане.
Поне на мен ми беше полезно, като се има предвид че ще го учим догодина...
Късмет с изпитите като се има предвид че си в сесия! _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 23:08 Заглавие: |
|
|
Горещо ти препоръчвам книгата 110 Тиристорни Схеми на Р. Марстън. Намери Интермаш (intermash) във форума. Той продаваше книжки, та там я имаше и тази. Обясненията в нея започват от самото начало, има супер елементарни примери за реализиране - батерийка, крушка и най много 3 жици, а ако си по-опитен и 2 вършат работа Да знаеш, че поне тиристорите ще научиш като хората, а по-натам транзисторите и диодите ще върват като по вода ... _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 6:40 Заглавие: |
|
|
Абе що литература има изчети я... Но това не означава да изкупиш цялата техническа книжарница  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 7:34 Заглавие: |
|
|
ttitto.79, дай си адрес, да ти изпратя първата глава на книгата си, която пиша в момента, но не се знае, кога ще я издам. Обхваща избрани въпроси от електротехниката, които имат отношение конкретно към електрониката. Разбира се там не пише, как се правят платки, но за това можеш да попиташ някой. Ще искам отговор, дали изложението е написано разбираемо за такива като теб. _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
Друг вариант е, ако е от Варна, да ми пусне лична бележка да му дам доста книжки сканирани, други да си преснеме...
Не искам да ги пускам в нета, все пак авторски права... _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 13:13 Заглавие: |
|
|
| много ме е яд 4е като учех Руски сам спал в часовете |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 13:15 Заглавие: |
|
|
| инж.Васил Сапунджиев написа: | | ttitto.79, дай си адрес, да ти изпратя първата глава на книгата си, която пиша в момента, но не се знае, кога ще я издам. Обхваща избрани въпроси от електротехниката, които имат отношение конкретно към електрониката. Разбира се там не пише, как се правят платки, но за това можеш да попиташ някой. Ще искам отговор, дали изложението е написано разбираемо за такива като теб. | Може6 ли да ми я прати6 и на мене мн 6те сам радостен. Е-майл:[email protected],[email protected]. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 13:53 Заглавие: |
|
|
| Мисля че и стари броеве на списание Млад Конструктор биха ви помогнали доста - имаше рубрика за начинаещи. |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 14:27 Заглавие: |
|
|
| инж.Васил Сапунджиев написа: | | ttitto.79, дай си адрес, да ти изпратя първата глава на книгата си, която пиша в момента, но не се знае, кога ще я издам. Обхваща избрани въпроси от електротехниката, които имат отношение конкретно към електрониката. Разбира се там не пише, как се правят платки, но за това можеш да попиташ някой. Ще искам отговор, дали изложението е написано разбираемо за такива като теб. |
А г-н Сапунджиев нещо за вашите бивши ученици.
Препоръки за литература и тн. |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
Яни, за теб имам по сериозни неща, стига да си си същия. Мога да ти изпратя записките, които са разработени по-задълбочено от това, което съм ви предавал, но по-добре е за ти изплатя записките си за програмиране на контролерите на Atmel. И те не са довършени, защото бързам, докато не съм ослепял напълно, да напиша учебник по електроника за начинаещи. Обади ми се на e-mail –а [email protected] _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|