|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
maildaemon Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 19:19 Заглавие: |
|
|
| Благодаря все пак за идеите а сега да кажете къде какво се включва?ама по-народничко по-простичко... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stil1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 19:56 Заглавие: |
|
|
Ами така като гледам снимките, трансформатора р към 50Бт. Това значи че може да храни нещо до към 36-40Вт. От тук идва че е не повече от 1*15-20Вт.
А принципно за да го определиш колко е ползвай формулата за намиране на активна мощност ( Р=U*I [W], където тока е ампери а напрейението във волтове ).За измерването можеш да ползваш някакъв цифров мултимер.По този начин можеш да придобиеш най- точна представа за усилвателя с, който разполагаш.
Включването става много лесно.Просто включваш изхода на усилвателя към кабела , който отива да тонколоните . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 20:45 Заглавие: |
|
|
maildaemon, снимките които си публикувал не са много информативни. Самата платка която се вижда мнооого ми прилича да е един усилвател от "руското Радио" от 80-те години, НО много са ми странни транзисторите (корпусите им) които се виждат тук-там
Ако няма поне някакви 2(4) елемента с по три крака закрепени към някоя от алуминиевите тенекии, то най вероятно става дума само за някакъв предусилвател (home made).
Дори и да ги има обаче, евентуалната мощност ще да е доста "скромна"! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 23, 2006 21:52 Заглавие: |
|
|
| Що не снимаш предния панел ,вместо тези самолетни снимки ,да видим какви са крайните транзистори ,ако има такива! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 1:20 Заглавие: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=19926&start=10& |
|
|
Много лошо зададен въпрос!?Все едно да питаш-Колко ремаркета с товар може да тегли едно Трабантче?Въпросите с мощността са заложени още в основните класове на образованието,както и граматическото подреждане на българските изречения.Чудно,как човек може да оперира с технически съоръжения,без да познава азбуката на електрониката?!Поне "колегата" да си беше направил труда да попита ближните си или поне този дето го е задомил с този усилвател,а не да задава нелогични въпроси.
Млади приятелю,по-правилно би било да питаш:Колко вата може да извади усилвателя от снимката,ако му се включат тонколони с импеданс 4,8,16 и пр. ома?И подробности за усилвателя,като захранване,крайни транзистори и т.н.Е има още да се учи момчето,като влиза във форумите,ще се впише в стила на отношенията,нали всеки понякога греши.Възрастта не е порок,жал ми е за образованието в училищата,а на тази младеж възлагаме бъдещето,а то някакси е имагинерно. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 11:23 Заглавие: |
|
|
| Веско, не съм съгласен с теб.Още Сократ навремето е казъл:"От тази младеж нищо не става,не учат, не работят,какво ли ни чака по нататък.По страшното е друго:когато завършил със златен медал МЕИ те пита "това малкото кръглото кондензатор ли е".Наша работа е да запалим интереса към професията в младите.А ти приятелю, ни изпрати една снимка на лицевия панел да видим транзисторите и по тях и горе долу по големината на трафа ще се види каква мощност може да развие.Това нещо свири ли въобще? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 13:21 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички и извинете ме за невежеството ми учителката ми по физика е злоба Ще направя по-добри снимки и ще ви ги дам! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 24, 2006 20:54 Заглавие: |
|
|
| Относно днешните инженери. Не се стърпях да не постна случай от типа завършил със златен медал МЕИ те пита "това малкото кръглото кондензатор ли е. Имам една позната госпожица, инженер информационни технологии, работи в едно предприятие по подръжка на компютърната мрежа. Един мой приятел работи при нея, на същата длъжност. Той е завършил само средно - най-обикновена гимназия. И той като мен е самоук по компютрите. Настани се на тази длъжност с "връзки", понеже нали се иска висше. Та въпросната госпожица инженерка я срещам веднъж омърлушена, питам я какво има, а тя ми казва, "ами мрежата не иска да работи" а пък въпросния мой приятел бил в отпуск. Щях да и кажа, нали ти си инженера, ама премълчах да не я обидя. Веднъж той ми казваше, тая мрежа постоянно се бъгва, добре, че се вредих там да я оправям, че като ги гледам днешните инженери... Тогава ми прозвуча като фукане, но сега разбрах какво е имал предвид. |
|
|
 |
IvNiDu Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 11, 2006 12:38 Заглавие: |
|
|
| Снимките са на стерео усилвател AUDIOWAT-20 ( 2 х 10W, 4 ома), публикуван на страниците на списание "Радио,телевизия,електроника" в края на 70-те години. Изработката е малкопо-късно - използвани са кондензатори KEA-II, а на средния панел са предвидени отвори и място за закрепване на кондензатори с по-големи размери. Транзисторите са германиеви - тип SFT, произвеждани в България по онова време. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| Много благодаря! 1024х |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|