Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Записвачка за памети
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 15:28    Заглавие: Записвачка за памети Отговорете с цитат

Каква записвачка за памети / основно за 24Схх за монитори /, на каква цена и откъде може да се купи в София? Какъв софтуер ще ми трябва за нея? Малко съм възрастен и не съм на ти с компютрите, но никога не е късно човек да стане за резил. Прегледах някои оферти в нет-а, но ми се сториха малко имагинерни. Очаквам да ми дадете някои практически и реални съвети. Благодаря.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Възползвай се от бутона Търсене с ключови думи: "програматор", "Pony", ....
Доста е изписано по тази тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 15:59    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.olimex.com/dev/pdf/pic-pg2c.PDF - програматора.
http://www.ic-prog.com/ - софта.
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 29, 2006 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, което намерих e Poniprog за 50 лева на SKY DIGITAL. Дали е добро като цена и изпълнение?
Програматора на guitman e хубав и мога да си го направя. RS232 и стабилизатора на 5 V са ясни, но не е ясно кои са 8-те pin-a за цокъла и не знам какво е ICSP.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 29, 2006 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко необходимо за понито е тук:
http://www.lancos.com/
ICSP - In Circuit Serial Programmer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 11:52    Заглавие: Ивайло Отговорете с цитат

За ICSP-то ставаше въпрос като хардуер, а не като съкращение. Благодаря все пак. Благодаря и за линка. Тъй като все още съм на ниво хардуер, това което разбрах до тука е, че от RS232 освен захранването и маса, мога да взема SDA и SCL като ги намаля от 12 на 5 V. Tеста при запис как трябва да е? Към маса или към +5 V през 10К ? Ако правилно съм разбрал има шанс да спестя 50 лева Very Happy
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Препоръчвам ти да вземеш propic2 мисля цената му сглобен е под 20 лева и го продаваше някоя от фирмите за електронни китчета а софтуера ICprog с него можеш да правиш доста неща мисля че по евтин и удачен вариант няма
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен е добре малко да "модифицираш" схемата и захранването да си го направиш отделно (без да ползваш порта и за тази цел).
Смисъла на това е, че при някои типове (по-стари памети) това захранване (от порта) понякога не е достатъчно.
Тези сигнали:
Цитат:
мога да взема SDA и SCL като ги намаля от 12 на 5 V
на порта в явен вид ги няма!, те се "получават" благодарение на софт-а.
Това
Цитат:
Tеста при запис как трябва да е?
за 7-ми крак (на 24ХХ) ли питаш?
Върнете се в началото
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:17    Заглавие: Отговорете с цитат

По-конкретно къде да го търся това propic2 в София ?
За 7 кр. на 24хх става въпрос.
За софтуера ще досаждам другата седмица, след като съм готов с хардуера.
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

propic2 на неомонтана струва 16 лева за лпт порт на компютър е. Схемата на програматора пак я има на сайта на неомонтана или просто я потърси в гугъл.
По въпроса къде в софия да си го купиш -> ами например в Квазер/ Електронинвест/ Пасат в студентски град или си го поръчй (може в магазините точно това китче да го няма в момента)

А на7 пин ако не е тайна какво има? Обикновено е свободен пин??!! Гледам в момента дата шиита на 24Ц65.

A ICproga сам си прави проверка при запис мисля
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети