| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ивайло Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 15:28 Заглавие: Записвачка за памети |
|
|
| Каква записвачка за памети / основно за 24Схх за монитори /, на каква цена и откъде може да се купи в София? Какъв софтуер ще ми трябва за нея? Малко съм възрастен и не съм на ти с компютрите, но никога не е късно човек да стане за резил. Прегледах някои оферти в нет-а, но ми се сториха малко имагинерни. Очаквам да ми дадете някои практически и реални съвети. Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 28, 2006 15:43 Заглавие: |
|
|
Възползвай се от бутона Търсене с ключови думи: "програматор", "Pony", ....
Доста е изписано по тази тема. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
|
|
 |
Ивайло Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 16:03 Заглавие: |
|
|
Това, което намерих e Poniprog за 50 лева на SKY DIGITAL. Дали е добро като цена и изпълнение?
Програматора на guitman e хубав и мога да си го направя. RS232 и стабилизатора на 5 V са ясни, но не е ясно кои са 8-те pin-a за цокъла и не знам какво е ICSP. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 17:16 Заглавие: |
|
|
Всичко необходимо за понито е тук:
http://www.lancos.com/
ICSP - In Circuit Serial Programmer |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 11:52 Заглавие: Ивайло |
|
|
За ICSP-то ставаше въпрос като хардуер, а не като съкращение. Благодаря все пак. Благодаря и за линка. Тъй като все още съм на ниво хардуер, това което разбрах до тука е, че от RS232 освен захранването и маса, мога да взема SDA и SCL като ги намаля от 12 на 5 V. Tеста при запис как трябва да е? Към маса или към +5 V през 10К ? Ако правилно съм разбрал има шанс да спестя 50 лева  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 11:56 Заглавие: |
|
|
| Препоръчвам ти да вземеш propic2 мисля цената му сглобен е под 20 лева и го продаваше някоя от фирмите за електронни китчета а софтуера ICprog с него можеш да правиш доста неща мисля че по евтин и удачен вариант няма |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:01 Заглавие: |
|
|
Според мен е добре малко да "модифицираш" схемата и захранването да си го направиш отделно (без да ползваш порта и за тази цел).
Смисъла на това е, че при някои типове (по-стари памети) това захранване (от порта) понякога не е достатъчно.
Тези сигнали: | Цитат: | | мога да взема SDA и SCL като ги намаля от 12 на 5 V | на порта в явен вид ги няма!, те се "получават" благодарение на софт-а.
Това | Цитат: | | Tеста при запис как трябва да е? | за 7-ми крак (на 24ХХ) ли питаш? |
|
|
 |
Ивайло Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:17 Заглавие: |
|
|
По-конкретно къде да го търся това propic2 в София ?
За 7 кр. на 24хх става въпрос.
За софтуера ще досаждам другата седмица, след като съм готов с хардуера. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:33 Заглавие: |
|
|
propic2 на неомонтана струва 16 лева за лпт порт на компютър е. Схемата на програматора пак я има на сайта на неомонтана или просто я потърси в гугъл.
По въпроса къде в софия да си го купиш -> ами например в Квазер/ Електронинвест/ Пасат в студентски град или си го поръчй (може в магазините точно това китче да го няма в момента)
А на7 пин ако не е тайна какво има? Обикновено е свободен пин??!! Гледам в момента дата шиита на 24Ц65.
A ICproga сам си прави проверка при запис мисля |
|
|
 |
|