| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:56 Заглавие: Ивайло |
|
|
В Квазер и в студентски град няма propic2.
На 7-ми кр. пише тест. По схемата е дадено с някакво мостче към маса или към 5 волта. Не знам дали има някаква връзка при запис или четене. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:59 Заглавие: |
|
|
Схемата е дадена за адаптер/и за различни памети работещи по този протокол - "квадратна шина" I2C.
При някои памети този крак е WriteProtect. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 13:13 Заглавие: Ивайло |
|
|
| За да не е защитена от запис как да сложа мостчето към маса или към 5 волта? Пак става въпрос за 24Схх. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 30, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
| Към маса, но нищо не ти пречи да си сложиш едно джъмперче, не се знае кога какво ще ти потрябва. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 01, 2006 18:31 Заглавие: записвачка |
|
|
Ако още не си купил опитай тук 8627997. Този колега произвежда.
Последната промяна е направена от G_ANEV на Нед Юли 02, 2006 17:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:30 Заглавие: |
|
|
Ако е само за памети 24хх ползвай JDM програматор. Най просто и ефтино е да си го направиш сам. Схемата можеш да намериш тук: http://www.ic-prog.com/index1.htm. А софта и настройките от тук: http://programatoribg.com/jdm/index.htm
( Казват че не можел да работи на някои компютри, тьй като използвал захранването от серийния порт. Лично при мене не съм имал никакви проблеми! Хипотетично може да има проблеми но само при програмирането на пик, тьй като там трябва програмиращо напрежение. При 24хх не се използва програмиращо напрежение така че не трябва да имаш никакви проблеми ) |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 12:23 Заглавие: |
|
|
| фори написа: | | ...( Казват че не можел да работи на някои компютри, тьй като използвал захранването от серийния порт. Лично при мене не съм имал никакви проблеми! Хипотетично може да има проблеми но само при програмирането на пик, тьй като там трябва програмиращо напрежение. При 24хх не се използва програмиращо напрежение така че не трябва да имаш никакви проблеми ) |
В серийния порт НЯМА захранващо напрежение в явен вид!
Захранването се получава чрез интегриране/("изправяне" и натрупване в/у кондензатор) на 3 от сигналите му и след това някакъв вид стабилизатор.
Програмиращо напрежение при тези памети също има, но то се генерира вътрешно от самата памет. Именно поради тези причини при памети с по-голям ток на програмиране са възможни проблеми при захранване от самия порт. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 15:43 Заглавие: |
|
|
| Само ще уточня ,че са възможни проблеми при дефектен COM порт или лаптоп ,където няма минусови нива на логическите сигнали RS232 ,защото захранването се получава точно от тях. При изправен порт на настолен компютър и памет с консумация в норма не съм имал проблем с JDM-а. |
|
|
 |
Ивайло Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 10:22 Заглавие: |
|
|
На моя компютър не намерих +12 В в явен вид, макар че по някои схеми го дават. Вместо да правя трифазен изправител с натрупване, стабилизация, инвертиране, съгласуване и т.н. приех офертата от поста на G_ANEV. Платката е изработена много добре и струва 15лв.
Молбата ми е някой да ми обясни като на олигофрен : 1, 2, 3...как да си кача софтуера и как да направя запис- четене. Благодаря. |
|
|
 |
Ивайло Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
| Някой може ли да ми каже как да си кача setup програмата на poniprog. Имам windows XP. Платката ми е с външно захранване и е към RS232 интерфейса. Паметта, която искам да запиша е 24С16 за монитор SONY. Dump-a го има във форума. Оше веднъж благодаря. |
|
|
 |
|