Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Записвачка за памети
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:56    Заглавие: Ивайло Отговорете с цитат

В Квазер и в студентски град няма propic2.
На 7-ми кр. пише тест. По схемата е дадено с някакво мостче към маса или към 5 волта. Не знам дали има някаква връзка при запис или четене.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е дадена за адаптер/и за различни памети работещи по този протокол - "квадратна шина" I2C.
При някои памети този крак е WriteProtect.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 13:13    Заглавие: Ивайло Отговорете с цитат

За да не е защитена от запис как да сложа мостчето към маса или към 5 волта? Пак става въпрос за 24Схх.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 30, 2006 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Към маса, но нищо не ти пречи да си сложиш едно джъмперче, не се знае кога какво ще ти потрябва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Юли 01, 2006 18:31    Заглавие: записвачка Отговорете с цитат

Ако още не си купил опитай тук 8627997. Този колега произвежда.

Последната промяна е направена от G_ANEV на Нед Юли 02, 2006 17:59; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
фори
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е само за памети 24хх ползвай JDM програматор. Най просто и ефтино е да си го направиш сам. Схемата можеш да намериш тук: http://www.ic-prog.com/index1.htm. А софта и настройките от тук: http://programatoribg.com/jdm/index.htm
( Казват че не можел да работи на някои компютри, тьй като използвал захранването от серийния порт. Лично при мене не съм имал никакви проблеми! Хипотетично може да има проблеми но само при програмирането на пик, тьй като там трябва програмиращо напрежение. При 24хх не се използва програмиращо напрежение така че не трябва да имаш никакви проблеми )
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

фори написа:
...( Казват че не можел да работи на някои компютри, тьй като използвал захранването от серийния порт. Лично при мене не съм имал никакви проблеми! Хипотетично може да има проблеми но само при програмирането на пик, тьй като там трябва програмиращо напрежение. При 24хх не се използва програмиращо напрежение така че не трябва да имаш никакви проблеми )

В серийния порт НЯМА захранващо напрежение в явен вид!
Захранването се получава чрез интегриране/("изправяне" и натрупване в/у кондензатор) на 3 от сигналите му и след това някакъв вид стабилизатор.
Програмиращо напрежение при тези памети също има, но то се генерира вътрешно от самата памет. Именно поради тези причини при памети с по-голям ток на програмиране са възможни проблеми при захранване от самия порт.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 02, 2006 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Само ще уточня ,че са възможни проблеми при дефектен COM порт или лаптоп ,където няма минусови нива на логическите сигнали RS232 ,защото захранването се получава точно от тях. При изправен порт на настолен компютър и памет с консумация в норма не съм имал проблем с JDM-а.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юли 04, 2006 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

На моя компютър не намерих +12 В в явен вид, макар че по някои схеми го дават. Вместо да правя трифазен изправител с натрупване, стабилизация, инвертиране, съгласуване и т.н. приех офертата от поста на G_ANEV. Платката е изработена много добре и струва 15лв.
Молбата ми е някой да ми обясни като на олигофрен : 1, 2, 3...как да си кача софтуера и как да направя запис- четене. Благодаря.
Върнете се в началото
Ивайло
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 05, 2006 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой може ли да ми каже как да си кача setup програмата на poniprog. Имам windows XP. Платката ми е с външно захранване и е към RS232 интерфейса. Паметта, която искам да запиша е 24С16 за монитор SONY. Dump-a го има във форума. Оше веднъж благодаря.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети