| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 06, 2006 9:59 Заглавие: |
|
|
| Виж http://ronja.advel.cz/, но за 10MBit. Има и цялата информация за проекта - схеми, платки, ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 06, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
И ако наистина стане за 130 лв както пише на сайта... трябва да подкараме сериино производство  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 07, 2006 3:45 Заглавие: Dabe |
|
|
| cvetomirconev написа: | И ако наистина стане за 130 лв както пише на сайта... трябва да подкараме сериино производство  |
И какъв е смисъла при положение че има вече толкова евтини на 2,4GHz дори са 54МБ и като надеждност със сигурност ще са доста по добре.
Това дето пише че не му действа времето си е пълна измама.
То дори на обикновенните деиства камо ли на тези дето му трябва 100% видимост. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 07, 2006 10:17 Заглавие: |
|
|
Ти колко време си се занимавал с тия на 2.4Ghz? Да не мислиш, че там не ти трябва пряка видимост и времето не влияе?
Най-голямото предимство на тези устройства е очевидно. Връзките са стриктно точка до точка, т.е. няма никакви интерференции от съседни канали. Отпада един огромен проблем - а именно разпределението на честотите.
Ако това не е предимство, здраве му кажи.
Друг важен момент е, че с повечко пари може да стигнеш и до 1,5Gbps - нещо невъзможно с нелицензирано радио. Даже и за лицензираното си мисля, че ще видят зор. _________________
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 07, 2006 11:13 Заглавие: |
|
|
като се замисли човек ако в едно такова устройство се ръгне оптичен кабел то ще си стане чист медиа конвертор но за да стане това ще иска още доста работа срванено с цените ... май не си заслужава мисля че в случая ако човека държи да прави пренос с лазер може да раглоби един оптичен медиа конвертор информативно  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 07, 2006 16:46 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | ... ако човека държи да прави пренос с лазер може да раглоби един оптичен медиа конвертор информативно  |
чисто информативно - да, но между двете среди за пренос има много различия от гледна точка на мощност и фокус. В конкретната ситуация при целта да се мине тънко, т.е. да не се плащат такси за кабелите, задачата е нерешима. Устройство, което върши някаква работа е на цена колкото наема на каналната мрежа за 30 години сигурно. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 07, 2006 19:50 Заглавие: |
|
|
И разбира се за там където няма канална мрежа  _________________
|
|
 |
Радослав_Радев Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 11:43 Заглавие: |
|
|
Ми смятам да пробвам това с 10мегабита само да ми минат кандидатстудентските изпити ....
Имам и някой идей за тунинг.
Иначе идеята си е добра, в моя случай имам да покривам разстояния не по-вече от 100 - 120 метра. Единственото което ме притеснява е дисперсията по време на дъжд, и топлите въздушни маси. А относно мъглата това не ми е проблем понеже квартала (жк. Владиславово Варна) е на ветровито и сравнително високо място => мъгла не съм виждал от 2-3 години тука.
Благодаря на всички за помощта.  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 08, 2006 19:01 Заглавие: |
|
|
| Радослав_Радев написа: | Ми смятам да пробвам това с 10мегабита само да ми минат кандидатстудентските изпити ....
Имам и някой идей за тунинг.
Иначе идеята си е добра, в моя случай имам да покривам разстояния не по-вече от 100 - 120 метра. Единственото което ме притеснява е дисперсията по време на дъжд, и топлите въздушни маси. А относно мъглата това не ми е проблем понеже квартала (жк. Владиславово Варна) е на ветровито и сравнително високо място => мъгла не съм виждал от 2-3 години тука.
Благодаря на всички за помощта.  |
Сега ми стана ясно Още си свободен и затова си решил да се занимаваш с тези неща .. Но ще видим като те приемат и почнеш да учиш  |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 10:44 Заглавие: |
|
|
Не е само дъжда и топлия въздух, те и самите блокове се клатят. Звучи малко невероятно, но преди 5 години мой приятел експериментира със създаването на устройство за пренос на данни с лазерна показалка. Първия проблем е че не може да се спре трептенето на блоковете. Щом си от Варна, вероятно знаеш за студентските общежития на ТУ-ВН, 13 и 18бл. Връзката трябаше да се осъществи между тях, но при закрепването на лазера неподвижно, без никой да го пипа прикрепен към терасата отсрещната страна се оплакват че мърда постоянно с около 1м. Т.е няма как да се центрира в приемника. Друг проблем е ниската честота с която може да се работи, получават се що годе прилични фронтове при честоти до около 20кхз, след което почват да се появяват доста странни картинки на осцилоскопа. Друг проблем е написването на сорса за джаджата. Така че, щом си решил да си загубиш времето...никой не може да те спре. Явно трябва да се мине и по този път. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
|