Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изчисляване размери на кутия за говорител.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Spirit
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:16    Заглавие: Изчисляване размери на кутия за говорител. Отговорете с цитат

Има ли някакви формули и такива неща.Решил съм да си правя колони ,но немога да си сметна кутията.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и формули, и напечатани книги.
Хубаво е преди да се задават въпроси от подобно естество, да се направят поне минимални усилия.
http://www.ht-audio.com/bassbox.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Spirit
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

10x
Върнете се в началото
Spirit
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Tази програма не ми върши рабита.За да я ползвам триябва да знам размерите на кутията.Трябват ми (ако има ) формули за изчисляване на убема на кутия ,базирани на характеристиките на даден говорител.
Върнете се в началото
Bojidar200_az_sam
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 15, 2006 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Spirit написа:
Tази програма не ми върши рабита.За да я ползвам триябва да знам размерите на кутията.Трябват ми (ако има ) формули за изчисляване на убема на кутия ,базирани на характеристиките на даден говорител.

!!!! При зададените параметри на говорителя, получаваш оптимален обем!!!. Става въпрос за минимални параметри от рода: QTS; QMS; FS и др. Програмата направоти решава проблемите в живота! Разгледай хелпа (дори и да не знаеш англйски ще се оправиш) и ще успееш да се оправиш в сметките за кутията.
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Юли 15, 2006 23:41    Заглавие: кутия Отговорете с цитат

госте прочети книгата конструирана на озвучителни тела .Автор Димитър Попянев .Издателство Техника 1984г . Ако си от София ще ти я дам Smile Ще научиш много неща !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
asenc
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: г. Разлог

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

един съвет по тая тема "не мисли, а копирай"
имам дърводелска работилница занимавам се с електроника и ... правил съм многоколони ама слушам музика на колони респром
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stargate
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

аз ползвам LspCAD погледни и тук http://bgaudio.org има литература за сваляне ще ти помогне.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети