| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Spirit Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:16 Заглавие: Изчисляване размери на кутия за говорител. |
|
|
| Има ли някакви формули и такива неща.Решил съм да си правя колони ,но немога да си сметна кутията. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:22 Заглавие: |
|
|
Има и формули, и напечатани книги.
Хубаво е преди да се задават въпроси от подобно естество, да се направят поне минимални усилия.
http://www.ht-audio.com/bassbox.htm |
|
|
 |
Spirit Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 18:27 Заглавие: |
|
|
| 10x |
|
|
 |
Spirit Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 12, 2006 23:03 Заглавие: |
|
|
| Tази програма не ми върши рабита.За да я ползвам триябва да знам размерите на кутията.Трябват ми (ако има ) формули за изчисляване на убема на кутия ,базирани на характеристиките на даден говорител. |
|
|
 |
Bojidar200_az_sam Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 23:30 Заглавие: |
|
|
| Spirit написа: | | Tази програма не ми върши рабита.За да я ползвам триябва да знам размерите на кутията.Трябват ми (ако има ) формули за изчисляване на убема на кутия ,базирани на характеристиките на даден говорител. |
!!!! При зададените параметри на говорителя, получаваш оптимален обем!!!. Става въпрос за минимални параметри от рода: QTS; QMS; FS и др. Програмата направоти решава проблемите в живота! Разгледай хелпа (дори и да не знаеш англйски ще се оправиш) и ще успееш да се оправиш в сметките за кутията. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 15, 2006 23:41 Заглавие: кутия |
|
|
госте прочети книгата конструирана на озвучителни тела .Автор Димитър Попянев .Издателство Техника 1984г . Ако си от София ще ти я дам Ще научиш много неща ! |
|
|
 |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 13:03 Заглавие: |
|
|
един съвет по тая тема "не мисли, а копирай"
имам дърводелска работилница занимавам се с електроника и ... правил съм многоколони ама слушам музика на колони респром |
|
|
 |
stargate Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 13:07 Заглавие: |
|
|
| аз ползвам LspCAD погледни и тук http://bgaudio.org има литература за сваляне ще ти помогне. |
|
|
 |
|