Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Авто Радио CLARION PU-6997A Алгоритъм за изчисляване на кода

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
alex_1
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 14, 2006 12:52    Заглавие: Авто Радио CLARION PU-6997A Алгоритъм за изчисляване на кода Отговорете с цитат

Здравейте,

Прочетох из форума и другаде за метода на изчисление на кода за PU-9667A но никъде не намерих цялостно описание на алгоритъма за работа.

Значи:

1 Взема се конфигурацията на 10те доида/джъмпера като включен=0 невключен=1. Получава се някакво двоично число с 10 разреда.

После как се получава кода - с някакъв софтуерен калкулатор?

Идеи? Благодаря Ви предварително.
Върнете се в началото
gogo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Юли 14, 2006 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0
Ако това не ти помогне .....
alex_1
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 14, 2006 15:18    Заглавие: A готов калкулатор няма ли? Отговорете с цитат

Благодаря GOGO, но математическа страница мога и сам да си намеря. Ако знаеш алгоритъма напиши го моля. Аз не знам дали трябва двоичното число да се превърне дирекно в десетично или има нещо друго да се направи преди или след това - нали бутоните за въвеждане на кода са само 6.

За това ми беше и въпроса - за цялостен алгоритъм. А пък ако има готов калкулатор в който да се въвежда двичното число и да излиза направо кода - е това е най-лесно пратете ми го тук [email protected]
Върнете се в началото
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Юли 14, 2006 15:32    Заглавие: Re: Авто Радио CLARION PU-6997A Алгоритъм за изчисляване на Отговорете с цитат

alex_1 написа:
Здравейте,

Прочетох из форума и другаде за метода на изчисление на кода за PU-9667A но никъде не намерих цялостно описание на алгоритъма за работа.

Значи:

1 Взема се конфигурацията на 10те доида/джъмпера като включен=0 невключен=1. Получава се някакво двоично число с 10 разреда.

После как се получава кода - с някакъв софтуерен калкулатор?

Идеи? Благодаря Ви предварително.

напиши кой диоди ги има и кой не
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
alex1
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де SAAEMO но нали като ми дадеш на готово изчислен код пак няма да се разбере алгоритъма и след седмица или месец някой отново ще пита за код.

Идеята ми беше да се публикува целия алгоритъм за изчисление тук във форума и да сме полезни на всички. Благодаря ти предварително.[/quote]
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:21    Заглавие: Отговорете с цитат

alex1 написа:
Добре де SAAEMO но нали като ми дадеш на готово изчислен код пак няма да се разбере алгоритъма и след седмица или месец някой отново ще пита за код.

Идеята ми беше да се публикува целия алгоритъм за изчисление тук във форума и да сме полезни на всички. Благодаря ти предварително.
[/quote]
Ако си колега - ще се регистрираш във форума да те видим кой си и от къде си. "Гостите" не са на почит тук, поне аз съм малко резервиран към тях.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети