|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vitasik Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 20:56 Заглавие: Съвет за усилвател |
|
|
Моля ви за един съвет за ето този НЧ усилвател. Направих си платка, но смених крайните трнзистори - сложих по 3 2SA1986 и 2SC5358 по съвет на един приятел. Пак по негов съвет смених и "изравняващите" резистори - 0.22ома/5вата. Не можах да намеря 3.3Кома/5-ватови резистори и за това ги смених с 3.9К-омови и не можах да намеря тример 250 ома, а сложих 220ома. Въпроса ми е дали съм прекалил със сменяването на елементи, и дали защитата (поне мисля че е защита), изградена от Q4, Q5, D5, D6, D7, D8, R20, R21, R22, R23, C16 и C17 трябва да се променя?
Предварително Ви благодаря за помощта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 11:43 Заглавие: Re: Съвет за усилвател |
|
|
| vitasik написа: | Моля ви за един съвет за ето този НЧ усилвател. Направих си платка, но смених крайните трнзистори - сложих по 3 2SA1986 и 2SC5358 по съвет на един приятел. Пак по негов съвет смених и "изравняващите" резистори - 0.22ома/5вата. Не можах да намеря 3.3Кома/5-ватови резистори и за това ги смених с 3.9К-омови и не можах да намеря тример 250 ома, а сложих 220ома. Въпроса ми е дали съм прекалил със сменяването на елементи, и дали защитата (поне мисля че е защита), изградена от Q4, Q5, D5, D6, D7, D8, R20, R21, R22, R23, C16 и C17 трябва да се променя?
Предварително Ви благодаря за помощта. |
това наистина е за6тита за която говори6,но да ти кажа 4е основна промяна с тези елементи които си сложил ти е си направил,така споко,наи много да сработва на друго ниво за6титата ти и така,хаиде успех колега,драсни после какво е станало  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 15:35 Заглавие: |
|
|
Един съвет като пуснеш схемата да работи нормално - махни защитата - вкарва прекалено много шумове - Не знам защо но е факт. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
vitasik Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:39 Заглавие: Съвет за усилвател |
|
|
| Мерси и на двамата за съвети.А за махането на защита мисля да ги махна още преди да пускам стъпалото. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:02 Заглавие: Съвет за усилвател |
|
|
| Уважаеми приятелю,този усилвател е професионална изработка,в комплект с 12 канален смесителен пулт и е 2х250Вт.Скоро правих профилактика на модела и никак не е лош.С 2 отделни тороидални трафа по 350Вт.,отделни захранвания и страхотен ребрист радиатор за охлаждане,без вентилатор.Не си направих труда да погледна дадената схема,но аз извадих оригинала и чак след това намерих тази,която я дават 170 или 300Вт.в различни сайтове.Това,което прегледах,беше с американски транзистори от типа MJ MJE на Моторола.При тестване със синусуидален сигнал,при 4 Ома товар,работи 30 минути без загряване,е,в рамките на допустимото за тази мощност.Сайта е гръцки,изработката-също.Не помня оригиналното му име,но няма значение.Ако имаш затруднения,ще намеря писанията си и ще коригирам несъответствия с оригинала в сайта,но мисля,че всичко е точно.Успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|