Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vitasik
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Кнежа

МнениеПуснато на: Пон Юли 17, 2006 20:56    Заглавие: Съвет за усилвател Отговорете с цитат

Моля ви за един съвет за ето този НЧ усилвател. Направих си платка, но смених крайните трнзистори - сложих по 3 2SA1986 и 2SC5358 по съвет на един приятел. Пак по негов съвет смених и "изравняващите" резистори - 0.22ома/5вата. Не можах да намеря 3.3Кома/5-ватови резистори и за това ги смених с 3.9К-омови и не можах да намеря тример 250 ома, а сложих 220ома. Въпроса ми е дали съм прекалил със сменяването на елементи, и дали защитата (поне мисля че е защита), изградена от Q4, Q5, D5, D6, D7, D8, R20, R21, R22, R23, C16 и C17 трябва да се променя?

Предварително Ви благодаря за помощта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 11:43    Заглавие: Re: Съвет за усилвател Отговорете с цитат

vitasik написа:
Моля ви за един съвет за ето този НЧ усилвател. Направих си платка, но смених крайните трнзистори - сложих по 3 2SA1986 и 2SC5358 по съвет на един приятел. Пак по негов съвет смених и "изравняващите" резистори - 0.22ома/5вата. Не можах да намеря 3.3Кома/5-ватови резистори и за това ги смених с 3.9К-омови и не можах да намеря тример 250 ома, а сложих 220ома. Въпроса ми е дали съм прекалил със сменяването на елементи, и дали защитата (поне мисля че е защита), изградена от Q4, Q5, D5, D6, D7, D8, R20, R21, R22, R23, C16 и C17 трябва да се променя?

Предварително Ви благодаря за помощта.

това наистина е за6тита за която говори6,но да ти кажа 4е основна промяна с тези елементи които си сложил ти е си направил,така споко,наи много да сработва на друго ниво за6титата ти и така,хаиде успех колега,драсни после какво е станало Wink
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Един съвет като пуснеш схемата да работи нормално - махни защитата - вкарва прекалено много шумове - Не знам защо но е факт.
vitasik
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Кнежа

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:39    Заглавие: Съвет за усилвател Отговорете с цитат

Мерси и на двамата за съвети.А за махането на защита мисля да ги махна още преди да пускам стъпалото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:02    Заглавие: Съвет за усилвател Отговорете с цитат

Уважаеми приятелю,този усилвател е професионална изработка,в комплект с 12 канален смесителен пулт и е 2х250Вт.Скоро правих профилактика на модела и никак не е лош.С 2 отделни тороидални трафа по 350Вт.,отделни захранвания и страхотен ребрист радиатор за охлаждане,без вентилатор.Не си направих труда да погледна дадената схема,но аз извадих оригинала и чак след това намерих тази,която я дават 170 или 300Вт.в различни сайтове.Това,което прегледах,беше с американски транзистори от типа MJ MJE на Моторола.При тестване със синусуидален сигнал,при 4 Ома товар,работи 30 минути без загряване,е,в рамките на допустимото за тази мощност.Сайта е гръцки,изработката-също.Не помня оригиналното му име,но няма значение.Ако имаш затруднения,ще намеря писанията си и ще коригирам несъответствия с оригинала в сайта,но мисля,че всичко е точно.Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети