Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV akai-ct20wkdt тъмна лента

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ICO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Asenovgrad

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 14:31    Заглавие: TV akai-ct20wkdt тъмна лента Отговорете с цитат

Здравейте,тв то е със съставAN5534верт,AN5195K видео,24C04,651A4208 проц,шаси не знам само този номер A820BNT3.Проблема е следния при много светли картини (бели) се появява сиво черна линия широка около 4см на нивото OSD и надписа от зелен под лентата става розово-виолетов.Забелязах че като намаля G2 лентата изчезва.Според мен е кинескоп (A48 SAMSUNG)но искам да чуя и вашето мнение.Заменил съм за проба кондензаторите в захранването първични и вторични,без ефект.Ако някой има и схема да прати ,че има много кодензатори този AKAI.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесора ти трябва да е от рода KWMCC.Нещо пропускаш по захранването за линийте
franko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпратих ви схема на ct-20wkdt с процесор MN152810,но мисля че в случая би трябвало да ви свърши работа.Проверете и С-то на видеоусилвателите,мисля че е 10/250v.Успех
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и да си прав за кинескопа.Искам да споделя за едни подобни ефекти,които се получиха СЛЕД РЕГЕНЕРАТ на кинескопа на моя 26-инчов Панасоник.Изображението беше с влошена фокусировка,червения цвят преобладаваше,контраста беше съвсем лош.
След процедурата по регенерата,всичките гореспоменати ефекти изчезнаха.Получи се отличен контраст,фокуса също,НО от дясно на по- тъмните детайли в изображението имаше ТЪМНИ,с намаляваща яркост сенки.Това продължи 1-2 дни,след което всичко си дойде на мястото.Сенките изчезнаха,и след дорегулиране на баланса,кинескопа е като нов.Естествено,динамичния баланс,не е съвсем перфектен,но разликата е огромна...А бях тръгнал да купувам нов телевизор.След много месеци работа,нищо не се е променило в работата му ,и за сега не мисля да го сменям.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:08    Заглавие: Tv Akai Отговорете с цитат

Не съм сигурен,че ще помогна,но смени кондензатора на волтдобавката във вертикалната развивка,от там процесора получава V- SINC.Подобен ефект има при Голдстар,когато импулса на обратния ход по вертикал недостига.Кондензатора там беше 470 Мф. и се явява черна хор. лента горе на мястото на графиката.А, кондензатора беше не във В.О.,а в захранването,но това е си е електролитен С.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Юли 23, 2006 22:11    Заглавие: Tv Akai Отговорете с цитат

Не съм сигурен,че ще помогна,но смени кондензатора на волтдобавката във вертикалната развивка,от там процесора получава V- SINC.Подобен ефект има при Голдстар,когато импулса на обратния ход по вертикал недостига.Кондензатора там беше 470 Мф. и се явява черна хор. лента горе на мястото на графиката.А, кондензатора беше не във В.О.,а в захранването,но това е си е електролитен С.
Върнете се в началото
tvservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 6:56    Заглавие: Отговорете с цитат

имал съм същия дефект, но на шиваки, излезе от разделителния електролит м-ду крайното стъпало и боината на ВО
ICO
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте благодаря за схемата,всичко каквото предположихте сменено Shocked ефект няма.Смених и още доста други Ста но нищо,клиента също каза че ,при по дълга работа ТВ то изключва.Аз продължавам ако някой има идея да казва.
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не си го сменял, смени C436-10микро от 7 кр. на ТХО.
Върнете се в началото
ICO
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 24, 2006 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

БЛАГОДАРЯ GOSHO право в целта.Закривам темата благодаря на всички. Razz
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети