| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 20:26 Заглавие: |
|
|
Честно казано незнам на усилвателя как ще се отрази, че няма ОВ, освен че ще криви, друго не мога да кажа.
Може да се направи ОВ лесно, при положение че на теб не ти трябва галванично разделяне от първичната част.
Това, което искаш като мощност не е малко - 400Вт. Схемата във този й вид - с тези транзистори мисля че ще се справи, само с трансформатора ще е малко по-тежка работата, но въпреки всичко според мен това е решението - най-подходящата топология.
Задължително трябва да се предвидят изравн. резистори в сорсовете и може с тях да се направи cycle-by-cycle current limiting - т.е. спиране на импулса ако някой от транзисторите си превиши тока.
Другото, което не ми харесва е че изходния транзистор на 494 управлява едновременно 4 гейта всеки с пиков гейтов ток 12В/10ома.1.2А. Т.е. пиковия ток за драйверния транзистор се получава 5А, което му е множко. Там трябва да се усили външно. Съответно и връщащия външен транзистор и диода трябва да се сменят.
П.С. Може да се направи ако напрежението на акумулатора падне под 10В (примерно по време на стартер) захранването да изключва. Не е фатално да не слушаш музиката докато палиш а това значително ще облекчи работния режим на инвертора. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
както казах това ми е първият инвертор които мисля да направя и не съм много наясно с тея промени и кои елементи с ккави трябва дасе заменят
и какви трябва дасе добавят и какво трява дасе доработи на трафа  |
|
|
 |
SVA-BG Активен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 83 Местожителство: Горна Оряховица
|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 21:41 Заглавие: |
|
|
Карай steb-by-step.
Първо наясно ли си с ШИМ (PWM) регулацията?
После си направи платка с 494 и периферията й. Тестваш виждаш как са импулсите при различни напрежения на входовете на компараторите и ДТ (пин4).
и т.н.
Кажи ми, че имаш осцилоскоп? Без такъв нищо не правиш! _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 22:06 Заглавие: |
|
|
ами нямам ама мога да работя с осцилоскоп. Много ми се изка да направя импулсно ама явно няма да стане ще се отказвам. нямам необходимите уреди няма кои дами помага при мене незнам от каде да прочета нещо ако трябва ще е хубао един осцилоскоп да се сдобия ама дори и това дастане ще трябва да чета(незнам от каде и какво)и някои дами обясняжа това онова
маи само за бадева ви занимавах |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 22:35 Заглавие: |
|
|
| Абе човече, с 400W се озвучава читалищен салон! Какво ще правиш с тях в една кола!!!? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 22:50 Заглавие: |
|
|
А бе човече това прочете ли го тряба да дава около 55/60 волта и 6/7А ако са достатъчни за едно 200ватово стъпало
или си пропуснал
 |
|
|
 |
SVA-BG Активен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 83 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 11:24 Заглавие: |
|
|
Има много изписано по тази тема във форума виж на търсачката като за начало ще ти свърши добра работа за добиване на представа  |
|
|
 |
|