Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хладилник на газ или ток

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:19    Заглавие: Хладилник на газ или ток Отговорете с цитат

Някой чувал ли е подобно нещо? Мой познат твърдеше, че съществуват хладилници от типа на амонячните, които работят и на пропан- бутан. Та въпроса ми е - продават ли се някъде и какви са им цените?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждал съм такъв в каравана , работи на ток и на газ , принципа е един и същ , нагрява , и е амонячен.
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 03, 2006 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

На къмпиг Китен в момента един продава такъв хладилник за 180 лв.А иначе преправят стрите амонячни хладилници ,като на мястото на нагревателя електрическия де слагат газова горелка от газова лампа и харчи около 30 грама газ на час.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Чет Авг 03, 2006 19:59    Заглавие: Re: Хладилник на газ или ток Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Някой чувал ли е подобно нещо? Мой познат твърдеше, че съществуват хладилници от типа на амонячните, които работят и на пропан- бутан. Та въпроса ми е - продават ли се някъде и какви са им цените?
Аз имах такъв хладилник който работеше на 220 волта 12волта и имаше маркуч със редуцир вентил за газ Само на газ не съм го пробвал дали работиНаистина беше амоняччен защото когато спреше го обръщах за няколко часа и тругваше Незнам какви цени са защото правих едни бартери да го взема и пак на бартер го смених за по голям компресорен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ggdd
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако има начин ,отрежете камерата на някой неработещ двукамерен хлаилник,и сложете няколко замръзнали бутилки вътре.Ако му е добра изолацията студа остава около 2-3 дни. Smile
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

То ако е за това и вълнено одеало върши работа...
И аз не вярвах ама...
Увиваш 1 заледено пластмасово шише във вълнено одеало ама добре да се увие и стягаш с "българско инженерно влакно" както казва брат ми, или сезал Very Happy
Два дена държи лед, ако е на сянка Exclamation
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 12, 2006 2:27    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe вярно е това,но все пак става въпрос за охлаждане на продукти извън вкъщи....А този метод върши работа с продукти вътре, просто ролята на изпарителя се поема от бутилките (или акумулатори за студ).Другият вариянт е"Амониева селитра" (изкуствена тор) и вода,получава се химична реакция с понижаване на температурата до 2 градуса.Достигайки тази темп.реакцията спира,после,като се покачат градусите реакцията пак започва....Идеална е за експресо охлаждане на бира......Smile
Върнете се в началото
иши
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 15, 2006 13:22    Заглавие: Отговорете с цитат

897
Върнете се в началото
ГАЗ ХЛАДИЛНИК
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 15, 2006 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

На следния адрес има

gas-service . hit . bg
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети