| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:19 Заглавие: Хладилник на газ или ток |
|
|
Някой чувал ли е подобно нещо? Мой познат твърдеше, че съществуват хладилници от типа на амонячните, които работят и на пропан- бутан. Та въпроса ми е - продават ли се някъде и какви са им цените? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 10:22 Заглавие: |
|
|
Виждал съм такъв в каравана , работи на ток и на газ , принципа е един и същ , нагрява , и е амонячен. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 03, 2006 13:39 Заглавие: |
|
|
| На къмпиг Китен в момента един продава такъв хладилник за 180 лв.А иначе преправят стрите амонячни хладилници ,като на мястото на нагревателя електрическия де слагат газова горелка от газова лампа и харчи около 30 грама газ на час. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 03, 2006 19:59 Заглавие: Re: Хладилник на газ или ток |
|
|
| bobykafe написа: | | Някой чувал ли е подобно нещо? Мой познат твърдеше, че съществуват хладилници от типа на амонячните, които работят и на пропан- бутан. Та въпроса ми е - продават ли се някъде и какви са им цените? | Аз имах такъв хладилник който работеше на 220 волта 12волта и имаше маркуч със редуцир вентил за газ Само на газ не съм го пробвал дали работиНаистина беше амоняччен защото когато спреше го обръщах за няколко часа и тругваше Незнам какви цени са защото правих едни бартери да го взема и пак на бартер го смених за по голям компресорен |
|
|
 |
ggdd Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:41 Заглавие: |
|
|
Ако има начин ,отрежете камерата на някой неработещ двукамерен хлаилник,и сложете няколко замръзнали бутилки вътре.Ако му е добра изолацията студа остава около 2-3 дни.  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 23:21 Заглавие: |
|
|
То ако е за това и вълнено одеало върши работа...
И аз не вярвах ама...
Увиваш 1 заледено пластмасово шише във вълнено одеало ама добре да се увие и стягаш с "българско инженерно влакно" както казва брат ми, или сезал
Два дена държи лед, ако е на сянка  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 12, 2006 2:27 Заглавие: |
|
|
bobykafe вярно е това,но все пак става въпрос за охлаждане на продукти извън вкъщи....А този метод върши работа с продукти вътре, просто ролята на изпарителя се поема от бутилките (или акумулатори за студ).Другият вариянт е"Амониева селитра" (изкуствена тор) и вода,получава се химична реакция с понижаване на температурата до 2 градуса.Достигайки тази темп.реакцията спира,после,като се покачат градусите реакцията пак започва....Идеална е за експресо охлаждане на бира...... |
|
|
 |
иши Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 15, 2006 13:22 Заглавие: |
|
|
| 897 |
|