| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 7:58 Заглавие: |
|
|
Нищо вярно не прочетох до тук от всички изказвания.
Проблема ще решиш по следния Начин:
Отиваш в КЕЦ Калояново и подаваш жалба за лошо качество на напрежението.
Само това мога да ти кажа. срока не мога да ти кажа какъв щв бъде. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 8:57 Заглавие: Hm |
|
|
| gss написа: | | Проводниците по стълбовете са поне от 40 години, старите им казват телове. А на мангалите ги смениха и им сложиха халуминий с диаметър поне 10 мм. |
Ето това точно ти е проблема , тези стари медни жици са изтънели твърде много и са станали твърде голямо съпротивление въпреки че са от мед .
Затова е нужна подмяна, вземи и ги натовари с електрожен дано да се прекъсне някъде и тогава викаш енергото за липса на ток и ще ги подменят, че те в нащо село ги смениха с алуминиеви преди повече от 25г
| Anonymous написа: | Нищо вярно не прочетох до тук от всички изказвания.
Проблема ще решиш по следния Начин:
Отиваш в КЕЦ Калояново и подаваш жалба за лошо качество на напрежението.
Само това мога да ти кажа. срока не мога да ти кажа какъв щв бъде. |
Подаването на молба може да отнесе и години , това е частник , единствено съда може да го накара да си свърши работата, все пак пари ще трябва да се харчат
Но все пак подай молба но вътре пиши че след изтичане на срока ще има дело,ако не ти отговорят в срок или не те удовлетворява , заведи дело и ги съди за умишлена вреда от некачествена услуга . |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 13:09 Заглавие: |
|
|
| moje da sam lud ama sq go merih sus 2-multiceta be6e 350V,ako iskaite vervaite |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 13:21 Заглавие: |
|
|
| Приятелю да не ти липсва 0та.Тогава напр. отива на 380 В.Случва се да прекъсне 0та някъде по мрежата и тогава става олелеееее.Викаи енергото или провери с друг контролен волтмер |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 15:50 Заглавие: |
|
|
| ебалиго,вси4ко ба4ка,UPS-a издава странен шум и цъка постоянно. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 17:17 Заглавие: |
|
|
хехехе стига бе ми то може пък и на двата уреда да са им изтощени батериите. Лампите горят ли като ги пускаш, или поне светят ли силно ?
То разбирам да е ниско напрежението а ти говориш за много високо. Ако е 380 V това се получава ако пуснат две фази и тогава е опасно че удря ток и от нулата т.е. от корпуса на електроуредите. Аз мерих една вечер у дома 1-2 ч. 242 V но повече не стигна ! Това е при положение, че по-принцип е поне 234 V у дома. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 19:27 Заглавие: |
|
|
ще спомена един случай кой съм виждал точно на такова повишено захранване ... и така две жилища захранват се въздушно всяко е на отделна фаза но с обща нула от стълба директно .. нулите между двете жилища са вързани добре само че имало лоша връзка между тях и нулата която идва от предния стълб и познайте видях само че една крушка е направо като слънце не знам що не беше игоряла .... ефекта е още по забележим когато се пускат по големи консуматори  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 0:19 Заглавие: |
|
|
| Ефекта може да е обратен понеже в такъв слуай стават свързани последователно на 380 V тогава ако консумацията е еднаква ще получават по 190 V. (явно не е била еднаква). Освен това е нарушено правилото всичко да е занулено поотделно в обща точка (което очевидно важи не само за усилватели). Обаче тогава трябва повече проводник, който не е без пари и тези които са правили въпросното свързване го знаят или просто ги е мързяло да опъват поотделно. Възможно е такава ситуация. При това положение при включване на мощен консуматор например печка напрежението трябва да спадне. Z*E*W*A провери дали е така. И двата уреда ли показват еднакво напрежение ? |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 8:27 Заглавие: Mda |
|
|
| sheki написа: | ще спомена един случай кой съм виждал точно на такова повишено захранване ... и така две жилища захранват се въздушно всяко е на отделна фаза но с обща нула от стълба директно .. нулите между двете жилища са вързани добре само че имало лоша връзка между тях и нулата която идва от предния стълб и познайте видях само че една крушка е направо като слънце не знам що не беше игоряла .... ефекта е още по забележим когато се пускат по големи консуматори  |
Не е изгоряла защото не е достигнала 380, ако другия е имал консуматор с малко съпротивление , част от напрежението е върху него , но той почти не е работил, все едно да свържеш котлон и крушка последователно . |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 9:41 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | хехехе стига бе ми то може пък и на двата уреда да са им изтощени батериите. Лампите горят ли като ги пускаш, или поне светят ли силно ?
То разбирам да е ниско напрежението а ти говориш за много високо. Ако е 380 V това се получава ако пуснат две фази и тогава е опасно че удря ток и от нулата т.е. от корпуса на електроуредите. Аз мерих една вечер у дома 1-2 ч. 242 V но повече не стигна ! Това е при положение, че по-принцип е поне 234 V у дома. | NO BATTERY, |
|
|
 |
|