Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Grundig CUC4635 лош фокус
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ggdd
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за помощта която ми дадохте Smile Отивам да взема тази джаджа,и дано все пак се окаже "малкото зло".Още веднъж благодаря за помощта ви Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледай по-възможност за вземеш оригинална на HR-DIEMEN тя е към 14-20лв,китайската е 12-13лв,ама някой пъти дефектира след седмица две работа.Оригинала се познава по това че-зелена или кафява на цвят със зелена заливка (епоксидната смола говоря)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 19:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov мерси много,ще го имам в предвид при търсене:)
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

ggdd написа:
Здравейте,имам следния проблем с GRUNDIG CUC4635...от около 9 месеца фокусировката на телевизора започна да се размазва... и е усилена на максимум...от потенциометъра на каскадата. Има ли вероятност каскадата вече да си е тръгнала според вас??
Има вероятност, но за да си сигурен преди да тръгнеш по магазините, е добре да измериш колко kV е високото, колко kV е фокусното напрежение / с товар и без товар/, колко е ускоряващото и колко е на видеоусилвателите. Иначе вероятността да останеш с две каскади и размазан образ е голяма. Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
ggdd написа:
Здравейте,имам следния проблем с GRUNDIG CUC4635...от около 9 месеца фокусировката на телевизора започна да се размазва... и е усилена на максимум...от потенциометъра на каскадата. Има ли вероятност каскадата вече да си е тръгнала според вас??
Има вероятност, но за да си сигурен преди да тръгнеш по магазините, е добре да измериш колко kV е високото, колко kV е фокусното напрежение / с товар и без товар/, колко е ускоряващото и колко е на видеоусилвателите. Иначе вероятността да останеш с две каскади и размазан образ е голяма. Успех!

Много ми е интересно с каква апаратура мериш колега всички тия напрежения, ако може и аз да си закупя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Много ми е интересно с каква апаратура мериш колега всички тия напрежения, ако може и аз да си закупя.
C Beckman HV-211. Но първата ми самоделка мери с точност 0.2kV и ако нямаш мога да ти я подаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
mitachi написа:
C Beckman HV-211. Но първата ми самоделка мери с точност 0.2kV и ако нямаш мога да ти я подаря.

Не очаквах че е по евтино от сондите за осцилоскопа. А самоделки от високоомни резистори и аз си имам. Благодаря за предложението.
Само че на човека дето е задал въпроса, къде ще му отиде сметката ако си закупи и такова нещо?
Темата да отива в говорилнята! Като се каже че е до кинескоп, разбира се.
Върнете се в началото
ggdd
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev нямам това оборудване.Електрониката ми е хоби,и започна да ме "чопли крастата"като се получи този проблем..... Ако може един глупав,и малко наивен въпрос....Ако се окаже "фала" в кинескопа ,има ли начин да се изнамери друг кинескоп??? Извинявам се ,че пълня форума с .......... но ми е любопитно и питам??? Embarassed Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

ggdd написа:
vladimirstanoev нямам това оборудване.Електрониката ми е хоби,и започна да ме "чопли крастата"като се получи този проблем..... Ако може един глупав,и малко наивен въпрос....Ако се окаже "фала" в кинескопа ,има ли начин да се изнамери друг кинескоп??? Извинявам се ,че пълня форума с .......... но ми е любопитно и питам??? Embarassed Rolling Eyes

Аз си мисля, че е излишно да се дават пари и за каскада, независимо от цената. Тоя телевизор си е за .........
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

ggdd написа:
Ако се окаже "фала" в кинескопа ,има ли начин да се изнамери друг кинескоп??? Извинявам се ,че пълня форума с .......... но ми е любопитно и питам??? Embarassed Rolling Eyes

Не е проблем и кинескоп да се намери и то на символични пари и 25 и 28 инча филипсови дал господ...говоря за хубаво работещи кинескопи втора употреба в които има много хляб.
Що бе Митак-не е лошо телевизорчето-50програми ,стерео,телетекст,напълно сносен телевизор,по-добре да си вземе и да си го възстанови телевизора-отколкото да си купи нов китаец за 120лева.Поне според мене винаги старата маркова техника си е за предпочитане пред новото китайско дръвче.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети