| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ggdd Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 11:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за помощта която ми дадохте Отивам да взема тази джаджа,и дано все пак се окаже "малкото зло".Още веднъж благодаря за помощта ви  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 14:20 Заглавие: |
|
|
Гледай по-възможност за вземеш оригинална на HR-DIEMEN тя е към 14-20лв,китайската е 12-13лв,ама някой пъти дефектира след седмица две работа.Оригинала се познава по това че-зелена или кафява на цвят със зелена заливка (епоксидната смола говоря) _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 19:00 Заглавие: |
|
|
| Bojilov мерси много,ще го имам в предвид при търсене:) |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
| ggdd написа: | | Здравейте,имам следния проблем с GRUNDIG CUC4635...от около 9 месеца фокусировката на телевизора започна да се размазва... и е усилена на максимум...от потенциометъра на каскадата. Има ли вероятност каскадата вече да си е тръгнала според вас?? | Има вероятност, но за да си сигурен преди да тръгнеш по магазините, е добре да измериш колко kV е високото, колко kV е фокусното напрежение / с товар и без товар/, колко е ускоряващото и колко е на видеоусилвателите. Иначе вероятността да останеш с две каскади и размазан образ е голяма. Успех! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 21:56 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | ggdd написа: | | Здравейте,имам следния проблем с GRUNDIG CUC4635...от около 9 месеца фокусировката на телевизора започна да се размазва... и е усилена на максимум...от потенциометъра на каскадата. Има ли вероятност каскадата вече да си е тръгнала според вас?? | Има вероятност, но за да си сигурен преди да тръгнеш по магазините, е добре да измериш колко kV е високото, колко kV е фокусното напрежение / с товар и без товар/, колко е ускоряващото и колко е на видеоусилвателите. Иначе вероятността да останеш с две каскади и размазан образ е голяма. Успех! |
Много ми е интересно с каква апаратура мериш колега всички тия напрежения, ако може и аз да си закупя. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:07 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Много ми е интересно с каква апаратура мериш колега всички тия напрежения, ако може и аз да си закупя. | C Beckman HV-211. Но първата ми самоделка мери с точност 0.2kV и ако нямаш мога да ти я подаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:20 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | mitachi написа: | | Много ми е интересно с каква апаратура мериш колега всички тия напрежения, ако може и аз да си закупя. | C Beckman HV-211. Но първата ми самоделка мери с точност 0.2kV и ако нямаш мога да ти я подаря. |
Не очаквах че е по евтино от сондите за осцилоскопа. А самоделки от високоомни резистори и аз си имам. Благодаря за предложението.
Само че на човека дето е задал въпроса, къде ще му отиде сметката ако си закупи и такова нещо?
Темата да отива в говорилнята! Като се каже че е до кинескоп, разбира се. |
|
|
 |
ggdd Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:31 Заглавие: |
|
|
vladimirstanoev нямам това оборудване.Електрониката ми е хоби,и започна да ме "чопли крастата"като се получи този проблем..... Ако може един глупав,и малко наивен въпрос....Ако се окаже "фала" в кинескопа ,има ли начин да се изнамери друг кинескоп??? Извинявам се ,че пълня форума с .......... но ми е любопитно и питам???  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 22:42 Заглавие: |
|
|
| ggdd написа: | vladimirstanoev нямам това оборудване.Електрониката ми е хоби,и започна да ме "чопли крастата"като се получи този проблем..... Ако може един глупав,и малко наивен въпрос....Ако се окаже "фала" в кинескопа ,има ли начин да се изнамери друг кинескоп??? Извинявам се ,че пълня форума с .......... но ми е любопитно и питам???  |
Аз си мисля, че е излишно да се дават пари и за каскада, независимо от цената. Тоя телевизор си е за ......... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 23:25 Заглавие: |
|
|
| ggdd написа: | Ако се окаже "фала" в кинескопа ,има ли начин да се изнамери друг кинескоп??? Извинявам се ,че пълня форума с .......... но ми е любопитно и питам???  |
Не е проблем и кинескоп да се намери и то на символични пари и 25 и 28 инча филипсови дал господ...говоря за хубаво работещи кинескопи втора употреба в които има много хляб.
Що бе Митак-не е лошо телевизорчето-50програми ,стерео,телетекст,напълно сносен телевизор,по-добре да си вземе и да си го възстанови телевизора-отколкото да си купи нов китаец за 120лева.Поне според мене винаги старата маркова техника си е за предпочитане пред новото китайско дръвче. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|