Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ за алармена система
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zacks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 11:44    Заглавие: помощ за алармена система Отговорете с цитат

Здравейте на всички и поздравления за форума.Надявам се някой да ми помогне за инсталацията на алармена система dsc pc 510/560.Принципно мислех че съм технически грамотно лице но май съм се лъгал.Значи цялата аларма с всичките модули дойде при мене в насипно състояние и трябваше сам да се оправям.Всичко останало нагласих но ми остана връзването на детекторите.и тука дойде проблема.Схемата за начина на връзване която открих е следната
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1048163 a изходите на детектора са tamp-което предполагам че е тампер,n.c,+,-,rly,n.c,eolr i d.l .та въпроса ми е каде точно трябва да вържа резистора и от къде да изкарам изходите за зоната и com?очевидно на + и - си получава захранването от централата.имам и друг детектор който пък има съответно tamper-2 изхда,n.c,+,- i sig,kakav ще е варианта при него?
Другия ми въпрос е ако някой се е занимавал с алармени системи,защо при когато не са вързани датчици към централата,клавиатурата показва че зоните са отворени ,демек срещу всяка зона лампичката и свети и дали мога за зоните които не ползвам да ги затворя по някъкъв начин за да мога да активирам алармата(тя не може да се активира ако има отворени зони.и също така за какво служи тампера?
Благодаря на всички предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, <zacks> . DSC са добри системи . За да затвориш зоните които не използваш сложи по един резистор м/у зона и COM. Не се сещам точно каква стойност беше за DSC <отдавна не съм слагал такава> .По принцип резисторите идват с централата <когато е нова> . За ЕСПРИТА беше от порядъка на 1К .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zacks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

това вече го пробвах и интересното е че изгоря трансформатора а иначе резистора трябва да е 5.6 килоома
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Кое пробва и кой трансформатор изгоря че нещо не ми стана ясно Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zacks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

вързах резистор на кома и зоната и захранващия трансформатор на централата сдаде багажа(16.5в)

а как точно да вържа детектрите по съответната схема?Благодаря
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

zacks написа:
вързах резистор на кома и зоната и захранващия трансформатор на централата сдаде багажа(16.5в)

Нещо не е така Rolling Eyes
Няма как да изгори трафа от този резистор!
Дори цялото захранване да дойде на него ще са около 2мА.
Така, че си провери захранването най-напред.
Резистора ти шунтира NO (нормално отворения контакт на датчика) или последователно на NC (нормално затворения).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zacks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 14, 2006 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

не знам вече.утре ще пробвам пак и ще пиша какво е станало
Върнете се в началото
climberdimo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Bg Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 22, 2006 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Нов съм в занаята но знам, че някой алармени системи от серията PC XXX/XXXX сами натоварват захранването си за да го тестват. Ако няма или е прекалено слаба акумулаторната батерия а дори и с голям капацитет е вазможно трафа да не издържи. При тези аларми е задължително при наличие на алармен радио предавател той да е с отделен захранващ блок. Относно схемата на връзване имаш я ! просто я спази. nc извода се връзва последователно на крайния резистор NO паралелно на същия. А другия начин е а се вържат сички детектори последователно на резистора. УСПЕХ. Laughing
zacks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 22, 2006 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря ти за отговора.Досега не можах да си обясня защо изгоря трансформатора, но може би заради това че батериите въобще не ги бях вързал а и бушончето за захранването поради липса на 1а какъвто трябва да е го бях сменил с 1.5.но както и да е.смених трафа и всичко е ок.имаше и нещо друго-при напълно изкл. захранване+батерии след подаване на захранването на системата и трябват ооколо мин. или 2 за да влезе в режим на готовнос и в този порядък всички зони са отворени(което май ми обърка сметките).Мерси отново.Успех на всички
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Авг 22, 2006 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Off topic
TO climberdimo: Вълк се пише Wolf a не Wolv
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети