| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 23:04 Заглавие: |
|
|
| burst има и при откачен кварц |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 0:53 Заглавие: |
|
|
| На кое викаш burst - нали на пакет ( около 2 Ms )цветова носеща с нулева фаза . Ako с какво е запълнен ? И ако искаш за да не отегчаваме другите участници пиши на p.m. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 3:46 Заглавие: |
|
|
Явно не е това което си мислиш.
Трябва да е пакет 12-14 периода синус 4.43361875 MHz. Трябва да започва 5.5 uS+/-0.2 uS след предния фронт на редовия синхронизиращ импулс. Ако не е така блока за цветност не се включвал. Освен това фазата не е нулева а трябва за един ред да е 135 а за следващия 225 градуса после пак 135 и така да се редува. Така е според една книга. |
|
|
 |
Gancho Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 8:40 Заглавие: Ha |
|
|
| slav4o.com написа: | Явно не е това което си мислиш.
Трябва да е пакет 12-14 периода синус 4.43361875 MHz. Трябва да започва 5.5 uS+/-0.2 uS след предния фронт на редовия синхронизиращ импулс. Ако не е така блока за цветност не се включвал. Освен това фазата не е нулева а трябва за един ред да е 135 а за следващия 225 градуса после пак 135 и така да се редува. Така е според една книга. |
Нещо и ти не си в час
Този синхро импулс е точно с честота 4.43361875 , просто единия ред е инвертиран демек изместен на 180 градуса, за да може блока за цветност да се синхронизира да знае кой цвят кога идва . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 9:26 Заглавие: Re: Ha |
|
|
| Gancho написа: | | slav4o.com написа: | Явно не е това което си мислиш.
Нещо и ти не си в час
Този синхро импулс е точно с честота 4.43361875 , просто единия ред е инвертиран демек изместен на 180 градуса, за да може блока за цветност да се синхронизира да знае кой цвят кога идва . |
Toва с градусите е направено за да се управлява електронния комутатор на задържания в ЗЛ сигнал, и разликата е 90 не е (180 инвертиране).Това разбира се няма как да се види на осцилоскопа. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 15:49 Заглавие: |
|
|
Не знам коя книга четеш но BURST e " Duration of sub-carrier burst (µs)
2.25±0.23 (10±1 cycles) " .Под нулева фаза имах предвид еталонна за фазовия детектор на декодера( за съответния ред ) . Това че при PAL тя се мени на 90 градуса през ред не коментирах .А и разисквахме проблем с конкретен чип , а не системата за цветна телевизия ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 21:48 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | Не знам коя книга четеш но BURST e " Duration of sub-carrier burst (µs)
2.25±0.23 (10±1 cycles) " .Под нулева фаза имах предвид еталонна за фазовия детектор на декодера( за съответния ред ) . Това че при PAL тя се мени на 90 градуса през ред не коментирах .А и разисквахме проблем с конкретен чип , а не системата за цветна телевизия ... |
Повреди и ремонт на битови радиоелектронни апаратури, 2 Част
Ангел. Н. Борисов Техника 1987 Доолкото разбирам BURST e паката за синхронизация, пачката синусуидки за цветова синхронизация на фазовия детектор. Не знам как човека е решил, че има burst, защото явно няма такъв или ако има той не е със необходимите параметри. Не може ли да се пробва със външен генератор ? Така ще бъде проверен и кварца дали е изправен. |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 22:54 Заглавие: |
|
|
Кварца е изправен. Че има бърст има, но не съм казвал, че е с необходимите параметри. На въпроса на toltec, който ми зададе на ЛС:
На 2 крак амплитудадата е 4.2V. На 1ви крак има сигнал с продължителнсот 64us, но формата му не е каквато трябва. Прилагам една картинка драсната от мен. Продължителнсотта на пика е 5us. Кондензаторът променя стръмността на пика, но не и продължителността му.
В datasheet-a на МC1377 на фиг 9 за пин 2 е даден бърст. Така изглежда, че той трябва да се генерира от ПИКа (прав ли съм или греша?). При мен липсва |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 0:11 Заглавие: |
|
|
Toва което виждаш са редовите синхроимпулси. http://selectronics.hit.bg/pics/pal.jpg
Тези пакети (Burst) трябва да изглеждат като запълнени правоъгълници т.к. отчетливостта на осцилоскопа не позволява да се видят "синусоидките". |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 1:39 Заглавие: |
|
|
| На пин 2 подаваш синхросмес ( редови и кадрови синхроимпулси ) с отрицателна полярност и амплитуда над 3 V ( 3- 5 V ) . Ако не подадеш външен синхросигнал няма да стане .PIC а трябва да ги генерира .( ако правилно съм те разбрал ) |
|
|
 |
|