| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 20:33 Заглавие: Питане за STV2248 |
|
|
| Колеги от извесtно време наблюдавам нещо което не мога да си го обясня При няколко ремонта на шаси 11Ак30 и 11АК36 при дефектна STV2248 при нетръгващ чип сменям чипа и или тръгва или остава на същото положение светва зеления светодиот че се извежда от стен бай и дотам Чиповете които не са тръгнали на тези шасита ги сложих на китаиско шаси със ST92195 процесор(тип KTN,HESS) и на шаси TV2K работят без проблеми на тяхИзключвам тези които не си работят по принцип Някой има ли подобни наблюдения или да ми даде някакво обяснение за този проблем Много добре знаете че във сервизен режим на 11АК30/36 няма опция за тип джунгал и трябва да тръгне без проблеми със всяка интеграла от серията STV224X Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 22:12 Заглавие: |
|
|
А чиповете от къде са? Никога не съм имал подобен случай. И след като е в "последно време" на къде отиват съмненията???
Много добре знаеш, те си имат някакви дребни проблеми, ту тук- ту там. Може и след гръмотевица да е, ама ходи го доказвай!
Като сложиш чип от друга партида, пак ли е същото? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 29, 2006 22:41 Заглавие: чип |
|
|
| Фишев от къде ги купи и кога ? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:04 Заглавие: |
|
|
| Въпросът е много интересен.Аз имам същите проблеми,по рано се опитахме да зачекнеме този въпрос но не се стигна до никъде.Аз си мисля че има някакво значение втория надпис на чипа,който така и не разбрах какво точно означава.Този надпис да не би да има няква връзка с записа в паметта. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:19 Заглавие: |
|
|
| Интегралите са купувани от Роял, Кацарска и имам получавани от К&К за гаранционни тв Имам и куриоз чип свален от 11АК36 нетръгващ и сменен заради това го слагам на друго шаси и си потегля без проблеми Колега ми развиваше теориите че самото шаси си хараесва даден чип и затова работи с него Днес ще ходя за части по софия и съм решил да купя 2246.2247 и 2249 и да екпериментирам пак Буквите на 2248 са били H и С но ненамирам някаква закономерност коя става и коя нестава като букваПепи ще гледам вече и втория ред на чиповете дано там излезе нещо |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:46 Заглавие: |
|
|
Поне при мен в 90% от подобните случаи е имало проблеми по веригите LFB и H_SYNC. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|