Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за STV2248

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 20:33    Заглавие: Питане за STV2248 Отговорете с цитат

Колеги от извесtно време наблюдавам нещо което не мога да си го обясня При няколко ремонта на шаси 11Ак30 и 11АК36 при дефектна STV2248 при нетръгващ чип сменям чипа и или тръгва или остава на същото положение светва зеления светодиот че се извежда от стен бай и дотам Чиповете които не са тръгнали на тези шасита ги сложих на китаиско шаси със ST92195 процесор(тип KTN,HESS) и на шаси TV2K работят без проблеми на тяхИзключвам тези които не си работят по принцип Някой има ли подобни наблюдения или да ми даде някакво обяснение за този проблем Много добре знаете че във сервизен режим на 11АК30/36 няма опция за тип джунгал и трябва да тръгне без проблеми със всяка интеграла от серията STV224X Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

А чиповете от къде са? Никога не съм имал подобен случай. И след като е в "последно време" на къде отиват съмненията???
Много добре знаеш, те си имат някакви дребни проблеми, ту тук- ту там. Може и след гръмотевица да е, ама ходи го доказвай!
Като сложиш чип от друга партида, пак ли е същото?
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 22:41    Заглавие: чип Отговорете с цитат

Фишев от къде ги купи и кога ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросът е много интересен.Аз имам същите проблеми,по рано се опитахме да зачекнеме този въпрос но не се стигна до никъде.Аз си мисля че има някакво значение втория надпис на чипа,който така и не разбрах какво точно означава.Този надпис да не би да има няква връзка с записа в паметта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Интегралите са купувани от Роял, Кацарска и имам получавани от К&К за гаранционни тв Имам и куриоз чип свален от 11АК36 нетръгващ и сменен заради това го слагам на друго шаси и си потегля без проблеми Колега ми развиваше теориите че самото шаси си хараесва даден чип и затова работи с него Днес ще ходя за части по софия и съм решил да купя 2246.2247 и 2249 и да екпериментирам пак Буквите на 2248 са били H и С но ненамирам някаква закономерност коя става и коя нестава като букваПепи ще гледам вече и втория ред на чиповете дано там излезе нещо
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне при мен в 90% от подобните случаи е имало проблеми по веригите LFB и H_SYNC.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети