| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 11:14 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | | червен светодиод вместо ценер на 2 V, може да свържеш и още 1-2 обикновени силициеви изправителни последователно за да дигнеш колкото ти трябва |
200mA няма ли да му дойдат множко за светодиода?
Имам доста 1N4148, ще пробвам с такива... Обаче не трябва да св вдигнат повече от 3,3 волта че всичко ще изгори... _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 11:19 Заглавие: |
|
|
| Светодиода може да го ползваш заедно с регулиращ транзистор и така можеш да имаш 200 mA , получава се компенсационен стабилизатор. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 16:09 Заглавие: |
|
|
Като каза "компенсационен стабилизатор" се сетих за стабилизатора от българските лампово-транзисторни телевизори (Мургаш, Пирин-2 и тем-подобни с козметични разлики), в тях имаше стабилизатор за 12 или 15 волта беше... Той не може ли да изкара 2-3 ампера с един KD503 и с по-голям радиятор? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 16:46 Заглавие: |
|
|
Ми незнам за тях но аз ползвам за усилватела си със следните елементи :
KD503 - регулиращ транзистор (дарлингтон с 2Т6551)
741 - постояннотоков усилвател
и ценеров диод (на 11 волта мисла че беше)
С траф от София 31 (~19 волта ) може да даде повече 2 ампера на 14 волта |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 20:57 Заглавие: |
|
|
| Tchav не ми коригирай писаното ,точно си е ,това е импулсен стабилизатор и работи точно от 1.4 ,не от 14 волта ! Точно затова съм го предложил ,защото човека иска да стабилизира 12 волта от акумулатор ,а както би трябвало да знаете всеки компенсационен стабилизатор иска по-голямо входно от изходното напрежение поне 2-3 волта ,така че стига сте давали нереални идеи без да прочетете внимателно темата! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 23:04 Заглавие: |
|
|
| Може да се направи еквивалент на мощен стабилитрон за 12 V. В този случай регулиращия транзистор е паралелно на товара. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Tchav не ми коригирай писаното ,точно си е ,това е импулсен стабилизатор и работи точно от 1.4 ,не от 14 волта ! Точно затова съм го предложил ,защото човека иска да стабилизира 12 волта от акумулатор ,а както би трябвало да знаете всеки компенсационен стабилизатор иска по-голямо входно от изходното напрежение поне 2-3 волта ,така че стига сте давали нереални идеи без да прочетете внимателно темата! |
Не съм ползвал LM2576T-12, просто разгледах документацията за нея, но явно там са направили грешка. Може и в твойте данни да има грешка и тя да работи от 0,14 волта.
А автора на темата мисля че още преди няколко дни се е справил с проблема си. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
Точно паралелен стабилизатор ти трябва щото входното напрежение ти е много ниско,а всеки компенсационен стабилизатор от последователен тип си иска 2-3 волта поне да паднат в него-демек няма да стане.Навремето имаше един конструктор,още малък съм бил и в него имаше "2 схеми на паралелни стабилизатори",една жълта книжка,ама рових не можах да я открия-сигурно съм я изхвърлил след толкова години.Надявам се някой от колегите да ги помни и да я има тая книжка.Или разрови из нета за други схеми на компенсационни стабилизатори от паралелен тип. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 23:13 Заглавие: |
|
|
Защо да откриваме топлата вода, хората отдавна са го измислили - мощен PNP транзистор.
Захранване на Юност 402 :
 _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |
|