|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Amat Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 21:52 Заглавие: Kak da zaredj ili polu4a kodowe ot BULSATKOM cifrov priemnik |
|
|
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 6:02 Заглавие: Bulsatcom |
|
|
| Кой модел точно ,че те продават най различни ,и какво точно искаш да направиш -кодовете обикновено са в картата а не в приемника,освен ако не е с емулатор. |
|
|
 |
Leonart Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 17:46 Заглавие: bulsatcom |
|
|
abe hora ako razberete ne6to pove4e za tezi karti davaite ne6to na sam !
[email protected] |
|
|
 |
Amat Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 17:50 Заглавие: Bulsatcom |
|
|
Tipyt e BSC 2000 E Interasuwa me kak da go pusna na HotBird.
I wtori Wypros Za]o mu e serijniat port?
Blagodarq predwaritelno |
|
|
 |
JreecX_Like_Guest Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 0:58 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Че кодовете са в картата, така си е. Но нека помислим малко реално
за проверката на тези кодове. Слагаме си ние картата и хоп си гледаме НВО или Jetix или нещо друго. Как спътника разбира, че ние сме си платили и можем да гледаме каналите? Отговора е лесен. Тъй като тези сателити са еднопосочни ние можем само да получаваме сигнал, но не и да изпращаме. Следователно зада се направи проверката е необходимо да се изпратят до приемника верните кодове
след това приемника ги сравнява с тези от картата и хоп резултата е налице. Тука иде и моя пък въпрос. Неможем ли да разберен изпратените верни кодове? Можем разбира се, но как ще ги въведем?
При един по стар приемник СТРОНГ 2000 картата представляваше един АТМЕЛ микроконтролел и ЕЕПРОМ 24СLxx. До колкото разбирам данните(кодовете) са се съдържали в еепрома. Един програматор и после всичко е ОК. При новите СИМ карти с много миниатурен микроконтролер, еепром памет, рам и ром е малко по-трудно да се препрограмира(не че е невъзможно, но по скъпо). Друга идея е, дали неможе да се препрограмира интегралната схема която прави самата проверка. Демек ако не са разни кодовете си гледаш, ама ако са равни НЯМА. моя приемник е eSpecta и е с карта подобна на булфон карите. Още не съм го разглобил, защото е в гаранция.
А що се отнася за ХОТБЪРД, там има доста свободни канали, аз лично предпочитам АСТРА'та, може да са кодирани повечето, но си заслужават каналите.
Е това е от мен, ако искате да ме намерите на е-маил:
jreecx @ mail . bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 7:37 Заглавие: Bulsatcom |
|
|
| Цитат: | Tipyt e BSC 2000 E Interasuwa me kak da go pusna na HotBird.
I wtori Wypros Za]o mu e serijniat port?
Blagodarq predwaritelno | Прочети си книжката с описанието ако имаш ,там е дадено как се търсят канали на други спътници,естествено ще трябва да си насочиш и антената натам- 13 градуса изток. Серийния порт отзад е за смяна ня фърмуера на приемника с по нов, ако има такъв ,но по добре не се опитвай да го правиш, защото ако вкараш грешен такъв, този порт се блокира и после не можеш да върнеш стария -трябва да го даваш в сервиз! |
|
|
 |
Amat Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 1:54 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Прочетох написаното до сега и
мога дадамоще пояснения:
Имам втора антена до Хотбърд
с която хващам всички програми
кодирани или свободни
Въпросът ми е как да гледам кодираните
с заплашане или без ? |
|
|
 |
JreecX_Like_Guest Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 18:57 Заглавие: |
|
|
| Amat написа: | Здравейте,
Прочетох написаното до сега и
мога дадамоще пояснения:
Имам втора антена до Хотбърд
с която хващам всички програми
кодирани или свободни
Въпросът ми е как да гледам кодираните
с заплашане или без ? |
Елементарно, даваш 100лв. за разкодираща карата и си гледаш. |
|
|
 |
Амат Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:48 Заглавие: |
|
|
Къде мога да си купя такава карта и какво ще мога да гледам-
сега имам карта на HELLAS и други слот на BSC2000 E няма. |
|
|
 |
mmhmed Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 19:42 Заглавие: |
|
|
zdraveyte sega ako ima6 especta provay dali ima6 emulato slednata kombinatsiya jilto sinyo zeleno i menyu akoti otvori emulatora vlez luxsat.be tam ima kodove za emulatora  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|