Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Kak da zaredj ili polu4a kodowe ot BULSATKOM cifrov priemnik
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Amat
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 20, 2004 21:52    Заглавие: Kak da zaredj ili polu4a kodowe ot BULSATKOM cifrov priemnik Отговорете с цитат

Confused
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 21, 2004 6:02    Заглавие: Bulsatcom Отговорете с цитат

Кой модел точно ,че те продават най различни ,и какво точно искаш да направиш -кодовете обикновено са в картата а не в приемника,освен ако не е с емулатор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Leonart
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 21, 2004 17:46    Заглавие: bulsatcom Отговорете с цитат

abe hora ako razberete ne6to pove4e za tezi karti davaite ne6to na sam !
[email protected]
Върнете се в началото
Amat
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 21, 2004 17:50    Заглавие: Bulsatcom Отговорете с цитат

Tipyt e BSC 2000 E Interasuwa me kak da go pusna na HotBird.
I wtori Wypros Za]o mu e serijniat port?
Blagodarq predwaritelno
Върнете се в началото
JreecX_Like_Guest
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 0:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Че кодовете са в картата, така си е. Но нека помислим малко реално
за проверката на тези кодове. Слагаме си ние картата и хоп си гледаме НВО или Jetix или нещо друго. Как спътника разбира, че ние сме си платили и можем да гледаме каналите? Отговора е лесен. Тъй като тези сателити са еднопосочни ние можем само да получаваме сигнал, но не и да изпращаме. Следователно зада се направи проверката е необходимо да се изпратят до приемника верните кодове
след това приемника ги сравнява с тези от картата и хоп резултата е налице. Тука иде и моя пък въпрос. Неможем ли да разберен изпратените верни кодове? Можем разбира се, но как ще ги въведем?
При един по стар приемник СТРОНГ 2000 картата представляваше един АТМЕЛ микроконтролел и ЕЕПРОМ 24СLxx. До колкото разбирам данните(кодовете) са се съдържали в еепрома. Един програматор и после всичко е ОК. При новите СИМ карти с много миниатурен микроконтролер, еепром памет, рам и ром е малко по-трудно да се препрограмира(не че е невъзможно, но по скъпо). Друга идея е, дали неможе да се препрограмира интегралната схема която прави самата проверка. Демек ако не са разни кодовете си гледаш, ама ако са равни НЯМА. моя приемник е eSpecta и е с карта подобна на булфон карите. Още не съм го разглобил, защото е в гаранция.
А що се отнася за ХОТБЪРД, там има доста свободни канали, аз лично предпочитам АСТРА'та, може да са кодирани повечето, но си заслужават каналите.
Е това е от мен, ако искате да ме намерите на е-маил:
jreecx @ mail . bg
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 7:37    Заглавие: Bulsatcom Отговорете с цитат

Цитат:
Tipyt e BSC 2000 E Interasuwa me kak da go pusna na HotBird.
I wtori Wypros Za]o mu e serijniat port?
Blagodarq predwaritelno
Прочети си книжката с описанието ако имаш ,там е дадено как се търсят канали на други спътници,естествено ще трябва да си насочиш и антената натам- 13 градуса изток. Серийния порт отзад е за смяна ня фърмуера на приемника с по нов, ако има такъв ,но по добре не се опитвай да го правиш, защото ако вкараш грешен такъв, този порт се блокира и после не можеш да върнеш стария -трябва да го даваш в сервиз!
Върнете се в началото
Amat
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 24, 2004 1:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Прочетох написаното до сега и
мога дадамоще пояснения:
Имам втора антена до Хотбърд
с която хващам всички програми
кодирани или свободни
Въпросът ми е как да гледам кодираните
с заплашане или без ?
Върнете се в началото
JreecX_Like_Guest
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Amat написа:
Здравейте,
Прочетох написаното до сега и
мога дадамоще пояснения:
Имам втора антена до Хотбърд
с която хващам всички програми
кодирани или свободни
Въпросът ми е как да гледам кодираните
с заплашане или без ?

Елементарно, даваш 100лв. за разкодираща карата и си гледаш.
Върнете се в началото
Амат
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 25, 2004 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде мога да си купя такава карта и какво ще мога да гледам-
сега имам карта на HELLAS и други слот на BSC2000 E няма.
Върнете се в началото
mmhmed
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2004 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

zdraveyte sega ako ima6 especta provay dali ima6 emulato slednata kombinatsiya jilto sinyo zeleno i menyu akoti otvori emulatora vlez luxsat.be tam ima kodove za emulatora Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети