Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Goldstar MC 41-B напрежения в st.by?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
val13
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: RUSE

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 13:53    Заглавие: Goldstar MC 41-B напрежения в st.by? Отговорете с цитат

Колеги,моля някой да ми каже напреженията в st.by на това шаси.В работещ режим +В трябва да е 112в.Шасито работи в st.by,но при включване в работен режим гърми STR.
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени SE110 . Щом работи в дежурен режим значи връзката от оптрона нататък е в ред.В работен режим регулирането се поема от SE-то.Иначе е около 38-45в в st.by
val13
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 15:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Сменени STR;2SD2092;Z6,8;18 oм;оптрон-със Р621-такъв имах.Дублирани всички ел.кондензатори.Сега смених и SE110.Но напрежението в st.by e 85в и плува надолу.Като стигне 75в се чува как импулсното си сменя леко честотата и се връща на 85в.Всички елементи мерени.До тук 1 STR жертва,но не смея да стартирам втория,защото ме притеснява работата на импулсното.Има ли разлика между оптроните Р621 и Р721?
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 15:41    Заглавие: Отговорете с цитат

В st,by е високо , трябва да е около 38-45 в . Q804 и D808 определят режима в st.by а информацията се взима през R816 , виж да не си е увеличило стойноста.
shopov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

По схема транзистора е KTD2092 а вие сте сложили 2SD2092 които са разли4ни.Първия е дарлингтон.
Цитат:
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:34 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Сменени STR;2SD2092;Z6,8;18 oм;оптрон-със Р621-такъв имах.Дублирани всички ел.кондензатори.Сега смених и SE110.Но напрежението в st.by e 85в и плува надолу.Като стигне 75в се чува как импулсното си сменя леко честотата и се връща на 85в.Всички елементи мерени.До тук 1 STR жертва,но не смея да стартирам втория,защото ме притеснява работата на импулсното.Има ли разлика между оптроните Р621

Последната промяна е направена от shopov на Сря Сеп 06, 2006 16:33; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
val13
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Правил съм няколко такива телевизора и не съм имал проблеми.Но никога не късно човек да стане за резил.Подкарах го.Високото напрежение в st.by си е моя грешка-не харесва Р621?.Смених го с РС817 и напрежението стана 41в.Точно така си спомням и аз,че трябва да бъде.Явно проблема наистина е било SE-то,но не ми се жертва още един STR за да проверя.Благодаря на колегата Ноел.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети