|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
miavita Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 19:29 Заглавие: Моля,търся съвет от специалисти,каквито сте вие тук |
|
|
Налага ми се да купя нов компютър,тъй като вече съм 1 курс студентка "Мултемедия,компютърна графика и анимация" и ще трябва да работя проекти професионално на Photoshop,Corel Draw,2D,3D.....
Трябва да мога да имам инсталирани всички тези програми и да работят,може понякога ,и едновреминно.
Много моля,посъветвайте ме какъв компютър да купя,откъде и има ли готова конфигурация /фабрична/ с необходимите качества и въможности.
Ще ви бъда много благодарна,ако ме посъветвате, защото това трябва да ми е компютъра за много време напред /поне,докато съм студентка- родителите ми няма да имат възможност да ми купуват друг /, а после - ще му мисля,живот и здраве. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
| miavita написа: | Налага ми се да купя нов компютър,тъй като вече съм 1 курс студентка "Мултемедия,компютърна графика и анимация" и ще трябва да работя проекти професионално на Photoshop,Corel Draw,2D,3D.....
Трябва да мога да имам инсталирани всички тези програми и да работят,може понякога ,и едновреминно.
|
Самия компютър отговарящ на предявените изисквания не е кой знае какъв проблем, НО изброения софтуер също ли ще се купува?
(Това определено ще е малко "нанагорно" при това в 1 курс , нещо не ми се връзват нещата)
| Цитат: | | посъветвайте ме какъв компютър да купя,откъде и има ли готова конфигурация /фабрична/ с необходимите качества и въможности. |
А ти от де си?
Или поне къде е школото дето ще го учиш?
(Сигурно от/в Сф?) |
|
|
 |
nf1 Нов потребител

Регистриран на: 22 Апр 2005 Мнения: 2 Местожителство: Пловдив, София
|
Пуснато на: Сря Сеп 13, 2006 20:18 Заглавие: re: PC |
|
|
в повечето случаи "марковите" (фабрични) конфигурации са или отрязани отнякъде или са значително по-скъпи, защото си плащаш за името на фирмата.
По-добре отиди в някоя фирма и да ти сглобят компютър. Щом ще ти трябва за графични приложения и ще искаш да го ползваш дълго време това, което е от значение за теб са паметта и процесора и монитора, като за препоръчване е паметта да е поне 1гб а процесора на около 2,5-3,5Ghz а за монитор оптимално ще ти е 17" или 19" LCD.
По-важно е все пак да кажеш ограничение и в цената, защото конфигурацията може да варира значително. Ако искаш пиши ми на icq:32737228 или на [email protected] ще мога да ти помогна с конкретна конфигурация и с цени и фирма ако си или ще си взимаш компютъра от София/Пловдив |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 23:24 Заглавие: |
|
|
http://hardwarebg.com/forum - в този форум се пита за компютри, там има много повече хора на които това им е работата... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|