Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Електра гори вертикална схема
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:17    Заглавие: vo Отговорете с цитат

Колега отвори www.chipinfo.ru и търси схемата аз я видях там успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега смени отклонителната с-ма имал съм няколко случая с подобен дефект
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:35    Заглавие: во Отговорете с цитат

Пише че яе сменил
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с 3654 - тя е с по-голям изходен ток
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте.Сега съм купил от съсем друго място пет бройки поставих и цокъл смених и отклонителната система и ще почвам експиримента.Ще меря и с осцилографа при смяна на каналите има ли промяна ище пиша допълнително .Колкото за 3654 то имам такава но ми се ще да открия къде е причината да гори тези .До 18ч. съм в сервиза си.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

За сега мога да кажа следното.Четири часа издържа като постоянно сегис тогис сменям каналите.Дали е от отклонителната система незнам защото пък и поставих от новата серия схеми.Трябва да ви кажа още нещо .Сега като го донесоха телевизора аз направо смених отклонителната и интегралната схема включих го и ....пак бяла линия. Тогава взех да меря и се оказа че е прекъснал диода от ТХО който захранва вертикалната.Дали пък тоя диод не ми е правил въртил да не е изправял добре напрежението и от там да е горило схемите.Сега диода не е пробил а направо прекъснал.В понеделник ще тествам отново цял ден телевизора и ще видим какво съм направил.
Върнете се в началото
Иво
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 24, 2004 20:42    Заглавие: Re: Отговорете с цитат

Електролита за обратния ход на 6-о краче на интегралата, "плюсът" му се захранва през диод от 26-е волта /мисля, че беше 100 мф/, смени ли го? ТДА 3653 едно към едно се заменя с 3654/никъде обаче не ги дават за еквиваленти, но става без проблеми. Този, същият кондензатор, въпреки, че може да се мери идеално, прави такива неща, случвало ми се е. Успех!Smile
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги проблема с горенето на ТДА3653 си остава.Това дето ми писахте е изпълнено.Вчера много пъти сменях каналите и не изгоря но тази сутрин като го пуснах и взех да ги сменям пак изгоря.Значи отклонителна система е сменена Всички електролити до един са сменени с нови.Захранване на схемата 26.1в и не мърда.Шест схеми отидоха.Прегледах всички пътечки за късо и сега се чудя от къде да почна.Давайте акъл........
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 10:36    Заглавие: ВО Отговорете с цитат

Колега виж паралелно на отклонителната система има демпферна верига,1 килоом и кондензатор 100 нано,понякога е без кондензатор,случвало ми се е резистора да прекъсне и повишения фактор на бобината праска схемата,но в работен режим се отразява на растера като три,четири по бели хоризонтални линии в горния край.При тебе,до колкото разбрах няма такова нещо.Ако диода прекъсва има вероятност паралелния на него кондензатор 300-400 пико да е прекъснал,той гаси пиковете от затварянето на диода и ако го няма диода се товари и се опича,друга вероятнот е ТХО да прави кратки вътрешни пробиви от по високо напрежение към това на ВО,случвало ми се е но към 16 волта на един стерео телевизор,тогава обаче не можеш да го засечеш,защото пиковете са много кратки (1-2 микросекунди),ще ти трябва цифров осцилоскоп с памет.Така че виж тези варианти.Успех!
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай едно нещо.Преди много време имах подобен проблем с едно Търново.Не гореше при превключване а произволно / по разказите на клиента / на 10-15 дни.Нямаше видимо нищо нередно.Всичко се оправи с един стабилизатор на захранването 7824.Сложи един за проба.Малко е ниско напражението и в горния край леко има бяла ивица , но ако се оправят нещата и това ще се реши.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети