| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:17 Заглавие: vo |
|
|
| Колега отвори www.chipinfo.ru и търси схемата аз я видях там успех |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:20 Заглавие: |
|
|
| Колега смени отклонителната с-ма имал съм няколко случая с подобен дефект |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:35 Заглавие: во |
|
|
| Пише че яе сменил |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 10:11 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с 3654 - тя е с по-голям изходен ток |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 13:24 Заглавие: |
|
|
| Здравейте.Сега съм купил от съсем друго място пет бройки поставих и цокъл смених и отклонителната система и ще почвам експиримента.Ще меря и с осцилографа при смяна на каналите има ли промяна ище пиша допълнително .Колкото за 3654 то имам такава но ми се ще да открия къде е причината да гори тези .До 18ч. съм в сервиза си. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 18:41 Заглавие: |
|
|
| За сега мога да кажа следното.Четири часа издържа като постоянно сегис тогис сменям каналите.Дали е от отклонителната система незнам защото пък и поставих от новата серия схеми.Трябва да ви кажа още нещо .Сега като го донесоха телевизора аз направо смених отклонителната и интегралната схема включих го и ....пак бяла линия. Тогава взех да меря и се оказа че е прекъснал диода от ТХО който захранва вертикалната.Дали пък тоя диод не ми е правил въртил да не е изправял добре напрежението и от там да е горило схемите.Сега диода не е пробил а направо прекъснал.В понеделник ще тествам отново цял ден телевизора и ще видим какво съм направил. |
|
|
 |
Иво Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 24, 2004 20:42 Заглавие: Re: |
|
|
Електролита за обратния ход на 6-о краче на интегралата, "плюсът" му се захранва през диод от 26-е волта /мисля, че беше 100 мф/, смени ли го? ТДА 3653 едно към едно се заменя с 3654/никъде обаче не ги дават за еквиваленти, но става без проблеми. Този, същият кондензатор, въпреки, че може да се мери идеално, прави такива неща, случвало ми се е. Успех! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 9:41 Заглавие: |
|
|
| Колеги проблема с горенето на ТДА3653 си остава.Това дето ми писахте е изпълнено.Вчера много пъти сменях каналите и не изгоря но тази сутрин като го пуснах и взех да ги сменям пак изгоря.Значи отклонителна система е сменена Всички електролити до един са сменени с нови.Захранване на схемата 26.1в и не мърда.Шест схеми отидоха.Прегледах всички пътечки за късо и сега се чудя от къде да почна.Давайте акъл........ |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 10:36 Заглавие: ВО |
|
|
| Колега виж паралелно на отклонителната система има демпферна верига,1 килоом и кондензатор 100 нано,понякога е без кондензатор,случвало ми се е резистора да прекъсне и повишения фактор на бобината праска схемата,но в работен режим се отразява на растера като три,четири по бели хоризонтални линии в горния край.При тебе,до колкото разбрах няма такова нещо.Ако диода прекъсва има вероятност паралелния на него кондензатор 300-400 пико да е прекъснал,той гаси пиковете от затварянето на диода и ако го няма диода се товари и се опича,друга вероятнот е ТХО да прави кратки вътрешни пробиви от по високо напрежение към това на ВО,случвало ми се е но към 16 волта на един стерео телевизор,тогава обаче не можеш да го засечеш,защото пиковете са много кратки (1-2 микросекунди),ще ти трябва цифров осцилоскоп с памет.Така че виж тези варианти.Успех! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 10:50 Заглавие: |
|
|
Опитай едно нещо.Преди много време имах подобен проблем с едно Търново.Не гореше при превключване а произволно / по разказите на клиента / на 10-15 дни.Нямаше видимо нищо нередно.Всичко се оправи с един стабилизатор на захранването 7824.Сложи един за проба.Малко е ниско напражението и в горния край леко има бяла ивица , но ако се оправят нещата и това ще се реши. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|