Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изгорял след буря телевизор Samsung CW-593CWG

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 18:15    Заглавие: Изгорял след буря телевизор Samsung CW-593CWG Отговорете с цитат

Модела го написах по-горе... Малко предистория: телевизора изгоря някъде миналата пролет при една буря... На съседа на който е телевизора освен него му изгоряха и DVD плейър, видеото и домашния телефон след като една светкавица удари съседната къща. Ударените се разминаха само с изгорели бушони от глвното табло Laughing Ама съседа и аз го отнесохме с телевизорите... Та телевизора отиде първо при другия майстор от махалата, също съсед. След няколко сменени дросела и резистора около захранването светва, но със забил процесор. Поставено е цокълче и са пробвани няколко процесора, но всичките се оказват дефектни... След като не може да се намери процесор телевизора отива про друг майстор в града, и той не може да го оправи, след това отива в София в сервиза на Samsung, и от там го връщат... След като беше запалил при първия майстор се виждаха снежинки и не реагираше на никакви команди. Сега след като е обиколил всичките сервизи идва при мен, пускам ги - гледам настройките на ТХО-то бяха пипани и се виждаха само линии.. Врътнах яркостта и вече имаше и надписите от менюто - изглежда или процесора се е оправил или някой е забравил работещ Very Happy

Но показва само черен фон и никакъв звук... Като закачих на скарт-а видеокамерата ми през AV ми показва и картина и звук... Тунер-а никой не може да го достави - вече е разпитвано. Като гледам не е сменян, само са презапоени крачетата му. Има ли вероянтост да е изгоряло и нещо друго освен тунера? За софийския сервиз на Самсунг предполагам че въобще не са се занимавали с телевизора, като слушам какво приказват за тях...

п.п. май ме е хванала словестната диярия че да изпиша толкова Laughing
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
п.п. май ме е хванала словестната диярия че да изпиша толкова Laughing

Дано само това да е проблема,но се страхувам че нещата са по лоши.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 19:54    Заглавие: Отговорете с цитат

А как мога да влезна в сервизното меню? И има ли вероятност софтуера в процесора да се е скапал, гледам че паметта е вградена в процесора, може ли да е станал някакъв бъг?
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Бихте ли казали кое шаси е,просто не си спомням Самсунг с вградена в процесора памет.
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Та какво се приказва за софииския сервиз на SAMSUNG и по точно кой от софииските сервизи че там са доста
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

"Официалния" сервиз, който е към Техномаркет "Европа"...

За шасито - утре ще поглрдна че сега не ми се отваря отново... Процесора е SDA 555XFL, колкото разбрах от форума среща се и по телевизорите "BEKO"
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
"Официалния" сервиз, който е към Техномаркет "Европа"...

За шасито - утре ще поглрдна че сега не ми се отваря отново... Процесора е SDA 555XFL, колкото разбрах от форума среща се и по телевизорите "BEKO"
Деиствай там във "НЕОФИЦИАЛНИЯ"сервиз на САМСУНГ в махалата Но само попрочети още малко из форума и ще разбереш че SDA555FXL е масково програмируем процесор и се пише са всеки модел марка и шаси самостоятелно Нямаш ли проца точно за този модел и/или шаси всичките ще ти излизат дефектни има и варианта да сте попаднали на кухи подложки на този процесор и пак да имате мъртвец на бюрото Скромния ми опит като официален сервиз на тази марка показва че треснал лие гръм няма начин тунера да е жив Нивото на шините как Има ли някаква информация по тях поне при опита за запускане
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 20, 2006 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма как да замеря дали има нещо по шините, нямам осцилоскоп Embarassed В нета намерих дъмп за точния модел на телевизора, само че ми се струва съмнително да е само 2 килобайта, като в процесора е заделена 16КБ памет... Утре вече ще разучавам как мога да му сваля дъмп-а за бекъп и да флашна със този дето намерих...
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 7:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Милене, спри да пишеш а ела при мен да оправим TV-то Laughing
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 9:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Няма как да замеря дали има нещо по шините, нямам осцилоскоп Embarassed В нета намерих дъмп за точния модел на телевизора, само че ми се струва съмнително да е само 2 килобайта, като в процесора е заделена 16КБ памет... Утре вече ще разучавам как мога да му сваля дъмп-а за бекъп и да флашна със този дето намерих...

Е трудничко ще ти е да разбереш какво става с ТВ-то без да разбереш какво става по шините за обмен. Намери начин да ги провериш или послушай колегата nankov Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети