| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 16:16 Заглавие: Телевизор Daewoo преживял токов удар |
|
|
Имам проблем с един телевизор Daewoo,който преживя токов удар и след отремонтирането на видимо поразените части пак не работи.
Установих че до процесора отива напрежение но от там нататък няма"вътък".Диода въобще не сметва.Свалих трафа на захранването , беше здрав.Проверих и транзисторите които можах да сваля бяха изправни.Започвам да се съмнявам вече че процесора е здал багажа TDA9361.
Моля за малко помощ
Мерси предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 16:25 Заглавие: |
|
|
Както си я захванал от главата за краката доникъде няма да стигнеш.С този си пост изпълняваш на 100% девиза . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 17:15 Заглавие: |
|
|
Добре де верно че не разбирам много,моля поне да ми кажете дали може да е гръмнал процесора.Моля
Ето снимка на това което съм проверил http://kompi.hit.bg/DAEWOO.JPG посочил съм ги с червени стрелки и нарочно не съм я смалил. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 17:29 Заглавие: |
|
|
| milev написа: | Добре де верно че не разбирам много,моля поне да ми кажете дали може да е гръмнал процесора.Моля
Ето снимка на това което съм проверил http://kompi.hit.bg/DAEWOO.JPG посочил съм ги с червени стрелки и нарочно не съм я смалил. | А оптрона КОЙ ще ти провери или направо смени с нов  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 18:00 Заглавие: |
|
|
Ама ти наистина нищо не разбираш .Елементите които си посочил нямат никаква връзка по-между си.Първо оживи захранването след това нататък (макар че се съмнявам) . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 19:18 Заглавие: |
|
|
| Колега от снимката не можем да се ориентираме от модела на Daewoo-то, а от там и от схемата.По принцип би трябвало да разтовариш схемата и да закачиш лампа 60 вата на +В,за да провериш захранването.При това положение процесора не играе.Но всичко това е ОРИЕНТИР-зависи от схемата.След това ще търсиш по натам. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 19:21 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | Колега от снимката не можем да се ориентираме от модела на Daewoo-то, а от там и от схемата.По принцип би трябвало да разтовариш схемата и да закачиш лампа 60 вата на +В,за да провериш захранването.При това положение процесора не играе.Но всичко това е ОРИЕНТИР-зависи от схемата.След това ще търсиш по натам. | Модела нете интерсува това е шаси СР185 едночипово Извинявам се на Милев че не бях догледал ч епроцеосра се захранване Това шаси е доста лефтерно откъм грумотевици Били пооогледал дали нямаш прескочила искра от вход 220волта и бутоните от пред ако има пиши процесора заминал |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 19:39 Заглавие: |
|
|
Защо не смени буксите отпред.Чудя се на хора които не знаят какво има в телевизора а почват да сменят наред -дано улучат в тъмното.А от там и проблема с апарата става по голям.За това има и специалисти и сервизи.Аз като ми се повреди колата я карам на майстор-дори и да ми смени маслото _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 20:19 Заглавие: |
|
|
milev, тази лечебна процедура (в прикачения файл) на пострадал от гръмотевица кой я съчини да попитам
Пък после | Цитат: | | дали може да е гръмнал процесора. |
Ми може!
Но да беше погледнал "диша" ли поне!
В говорилнята  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 23, 2006 21:14 Заглавие: |
|
|
Ебати телта , браво RC как успя да го съзреш това чудо на техниката.И този човек има близо 200 мнения малей докъде я докарахме. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
|