Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор Daewoo преживял токов удар
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 16:16    Заглавие: Телевизор Daewoo преживял токов удар Отговорете с цитат

Имам проблем с един телевизор Daewoo,който преживя токов удар и след отремонтирането на видимо поразените части пак не работи.
Установих че до процесора отива напрежение но от там нататък няма"вътък".Диода въобще не сметва.Свалих трафа на захранването , беше здрав.Проверих и транзисторите които можах да сваля бяха изправни.Започвам да се съмнявам вече че процесора е здал багажа TDA9361.

Моля за малко помощ
Мерси предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Както си я захванал от главата за краката доникъде няма да стигнеш.С този си пост изпълняваш на 100% девиза .
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де верно че не разбирам много,моля поне да ми кажете дали може да е гръмнал процесора.Моля Sad
Ето снимка на това което съм проверил http://kompi.hit.bg/DAEWOO.JPG посочил съм ги с червени стрелки и нарочно не съм я смалил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

milev написа:
Добре де верно че не разбирам много,моля поне да ми кажете дали може да е гръмнал процесора.Моля Sad
Ето снимка на това което съм проверил http://kompi.hit.bg/DAEWOO.JPG посочил съм ги с червени стрелки и нарочно не съм я смалил.
А оптрона КОЙ ще ти провери или направо смени с нов Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама ти наистина нищо не разбираш Sad .Елементите които си посочил нямат никаква връзка по-между си.Първо оживи захранването след това нататък (макар че се съмнявам) .
marin_bonchev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега от снимката не можем да се ориентираме от модела на Daewoo-то, а от там и от схемата.По принцип би трябвало да разтовариш схемата и да закачиш лампа 60 вата на +В,за да провериш захранването.При това положение процесора не играе.Но всичко това е ОРИЕНТИР-зависи от схемата.След това ще търсиш по натам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

marin_bonchev написа:
Колега от снимката не можем да се ориентираме от модела на Daewoo-то, а от там и от схемата.По принцип би трябвало да разтовариш схемата и да закачиш лампа 60 вата на +В,за да провериш захранването.При това положение процесора не играе.Но всичко това е ОРИЕНТИР-зависи от схемата.След това ще търсиш по натам.
Модела нете интерсува това е шаси СР185 едночипово Извинявам се на Милев че не бях догледал ч епроцеосра се захранване Това шаси е доста лефтерно откъм грумотевици Били пооогледал дали нямаш прескочила искра от вход 220волта и бутоните от пред ако има пиши процесора заминал
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не смени буксите отпред.Чудя се на хора които не знаят какво има в телевизора а почват да сменят наред -дано улучат в тъмното.А от там и проблема с апарата става по голям.За това има и специалисти и сервизи.Аз като ми се повреди колата я карам на майстор-дори и да ми смени маслото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

milev, тази лечебна процедура (в прикачения файл) на пострадал от гръмотевица кой я съчини да попитам Smile Question
Пък после
Цитат:
дали може да е гръмнал процесора.

Ми може!
Но да беше погледнал "диша" ли поне!

В говорилнята Evil or Very Mad Arrow
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ебати телта , браво RC как успя да го съзреш това чудо на техниката.И този човек има близо 200 мнения малей докъде я докарахме.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети