| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 9:14 Заглавие: |
|
|
| Май си правиш пишка с хората.Не забравяй,че могат да ти дотрябват за нещо сериозно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivbol Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
Въобще не съм съгласен! Търся съвет и нищо повече!
Мисля, че не съм длъжен да давам повече информация и да обяснявам конкретно за какво ми трябва дадено нещо. Никой не лъжа!
Твоя пост и подобни на него според мен са чисто спам. Искрено благодаря на всички хора за съветите им досега и в бъдеще!  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 14:43 Заглавие: |
|
|
| Ако съм те засегнал ,извинявай.Не е в стила ми да обиждам някого, но има въпроси " между другото ако се сетите по какъв начин мога да обединя тези 2 тънки кабелчета в 1, кажете ми Wink" "какво е бобина" ми звучи малко като "това дето духа навън вятър ли е".Просто ми провуча като че ли някой се майтапи с хората дето се занимават с тази работа.А може би за да не е така ти от своя страна би могъл да попрочетеш мъничко и тогава да питаш.С най добри чувства успех в начинанията. |
|
|
 |
ivbol Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 15:08 Заглавие: |
|
|
Може и да не е така, защото не всеки е длъжен да знае тези термини и въпреки, че разбирам от някои неща, също не е задължително да разбирам от всичко! Едва ли ще правя майтап с хората тука и ще следя темата толкова внимателно! Радвам се, че се разбрахме най-накрая с теб и да добавя, че още търся вашата помощ тука и я оценявам много!
Всеки съвет за мене е ценен и за втори път обещавам, че когато осъществя моя проект ще го обявя тука и даже ще пратя снимка на хората, които най-много са ми помогнали (н.п RC, slav4o.com) |
|
|
 |
ivbol Нов потребител

|
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 16:25 Заглавие: |
|
|
Двете кабелчета в едно можеш да ги обединиш като ги увиеш , няма да стане късо защото са лакирани(ако са от бобина или трансформатор)
Щом си разглобил трансформатор и са ти се видяли дебели това сигурно е вторичната навивка , използвай първичната тя е с по-тънък проводник и обикновено се намира под вторичната (трябва да я развиеш).
Чакаме да видим готовата машина  |
|
|
 |
ivbol Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 18:02 Заглавие: |
|
|
Докато разглобя трансформатора счупих си ръцете
Разглобих и един стенен часовник. Кабелчето, което открих и в двата е еднакво тънък, като косъм...и съм много доволен
В този етап имам 2 проблеми:
1. трябва да намеря слушалка толкова мъничка както и микрофончета,които ви показах на снимките!
2. как да махна лака от тези тънки кабелчета (освен със запалка, защото ме е страх да не ги изгоря) и след това да ги запоя?
Относно идеята за увиването трябва да кажа, че много ми хареса! Така или иначе не намирам друго решение, затова май ще процедирам така
andrey1988 ще получиш и ти снимки!
едит: има ли нужда, в случай че реша да ги увия, да ги мина от горе с малко свещ за изолация или не? Ако въпроса е тъп да ме извините и да ме поправите  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 18:09 Заглавие: |
|
|
По-жичките има лак , той служи за изолация (как мислиш че е навита тази бобина в часовника иначе , нали всичко ще се даде на късо ако няма лак) , лака трябва да го махнеш само в краищата за да можеш да запояваш , можеш да го махнеш чрез изгаряне (със запалка) или внимателно с ножче .
П.П. Много ми е интересно как ще закрепиш в ухото си такова малко нещо  |
|
|
 |
ivbol Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 18:34 Заглавие: |
|
|
Абе приятелю оценявам твоята помощ, но не мога да мълча повече.
Какви уши, студенти и глупости въобразявате? Ако искаш помощ и търсиш как да закрепиш слушалка в ухото ти, найстина мога да ти помогна. Пиши ми едно лично съобщение и ще ти дам съвет безплатно и от сърце веднага, ама моля ти се спри да опиташ да разгъдаеш ти и останалите какво искам аз да направя и позволете на другите да ми помогнат!
ОБЕЩАХ ВИ ДА ПОКАЗА СНИМКИ НА ВСИЧКИ! НЕ Е ЛИ ДОСТАТЪЧНО??
Можеш ли да ми намериш такава слушалка? Ако не oki! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2006 19:53 Заглавие: 1 лев |
|
|
какво стана в магазините за 1 лев?
Там има и малки слушалки /които се поставят вътре в ухото/ ако ги разглобиш- говорителя ще е по- малък от слушалката  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|